Sosyal medyada Petersburg saldırısı! İşte o bomba

Sosyal medyada Petersburg saldırısı! İşte o bomba

Söz konusu bombanın görüntüleri sosyal medyada dolaşıyor.

Petersburg metrosunda meydana gelen patlama sonrası sosyal medyada 'Domoi' etiketiyle destek mesajları yağıyor. Domoi'nin anlamı ise insanların evlerine güven içinde ulaşmaları için birbirlerine yardım etmeleri… Sosyal medyada saldırıyla ilgili paylaşılan bir diğer önemli ayrıntı ise patlama sonrası imha edilen ikinci bir bomba... Söz konusu bombanın görüntüleri sosyal medyada dolaşıyor.

Patlamaların meydana geldiği istasyonların yakınında yer alan Plosjad Vosstania durağında patlamamış bomba bulundu. Bomba yetkililer tarafından etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen bombanın görüntüleri ise sosyal medyadan paylaşıldı.

SOSYAL MEDYADA 'DOMOİ'


Petersburg metrosunda meydana gelen patlama sonrası sosyal medyada #PrayforSaintPetersburg (Saint Petersburg için dua et) etiketiyle destek mesajları paylaşılıyor.

Bunun yanı sıra ‘Domoi' etiketi dikkat çekiyor. Domoi: Sosyal medyada insanların güven içinde evlerine ulaşmaları için birbirlerine yardım etmesi anlamna gelen bir etiket.

Daha önce de Londra ve Paris'teki saldırıların ardından gelen Petersburg saldırısıyla Domoi için “artık çok daha büyük bir şey” yorumu yapılıyor.

Saldırı sonrası 'domoi' yazan sosyal medya kullanıcıları bulundukları yerin ne kadar güvenli olduğu, insanların uzak durması gereken yerlerin nereler olduğu paylaşılıyor. Böylece insanların güven içind evlerine gitmesi amaçlanıyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile