Sosyal Medyadan Satisa Çikarilan 30 Bin Liralik Telefonu Biçakla Gasp Etti

Sosyal Medyadan Satisa Çikarilan 30 Bin Liralik Telefonu Biçakla Gasp Etti

Konya’da sosyal medya üzerinden satisa çikarilan 30 bin lira degerindeki cep telefonunu müsteri gibi almayan gelen süpheli sahis, telefonu biçak zoruyla gasp etti. Güvenlik kamerasi görüntülerinden tespit edilerek yakalanan süpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, H.Ç. 30 bin TL degerindeki cep telefonunu satmak için sosyal medya üzerinden ilana koydu. Bir süre sonra H.Ç. ile müsteri olarak irtibata geçen bir sahis cep telefonunu satin almak istedigini ve merkez Karatay ilçesi Aksemsettin Mahallesinde bulusarak teslim alabilecegini söyledi.

Bunun üzerine saat 16.30 civarinda adrese giden H.Ç., telefonu almak isteyen sahisla bulustu. Bir süre telefonu inceleyen sahis biçak çekerek H.Ç.’nin bacagina dayadi ve ardindan telefonu alarak olay yerinden kaçip kayiplara karisti. H.Ç.’nin olayi polis ekiplerine bildirmesiyle Selçuklu Ilçe Emniyet Müdürlügüne bagli Suç Önleme ve Sorusturma Büro Amirligi ekipleri olayla ilgili çalisma baslatti. Olay yeri ve çevresindeki onlarla güvenlik kamerasini inceleyen polis ekipleri olayin süphelisinin yagma, gasp, kasten yaralama gibi birçok suçtan kaydi olan S.Y. (19) oldugunu, telefonu gasp ettikten sonra ileride araba ile bekleyen arkadaslariyla kaçtigini tespit etti. Süphelilerin pesine düsen polis ekipleri, saatler içinde süphelilerden telefonu gasp eden S.Y.’yi suç aleti biçak ile birlikte yakalayarak gözaltina aldi. Süpheli S.Y., emniyetteki islemlerinin ardindan sevk edildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis ekipleri tarafindan el konulan cep telefonu sahibine teslim edildi.

Emniyet e-ticaret konusunda uyarilarini yeniledi

Emniyet Müdürlügü yetkilileri tarafindan yapilan açiklamada, “Internet üzerinden yapilan alisverislerde art niyetli sahislarin ve dolandiricilarin özellikle bu platformlari takip ediyor, bu nedenle vatandaslarin magduriyet yasamamalari için yapilan alisverislerde temkinli davranmasi gerekiyor. Internet üzerinden yapilan alisverislerde para veya ürünü almadan alis-satisin yapilmamasi ve elden yapilan alisverislerde kalabalik yerlerin, AVM’lerin ve güvenli ortamlarin tercih edilmeli” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile