Strabon Hayranı Kadın Turizmci Tarihle Turizmi İç İçe Yaşatıyor

Amasya Turizm Derneği Başkanı Serpil Saracoğlu, ortaklarıyla birlikte açtığı restorana dünyanın ilk coğrafyacısı Amasyalı Strabon'un ismini verdi.

Amasya'da 20 yıldır çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler üstlenen ve son iki dönemdir Amasya Turizm Derneği Başkanlığı görevini sürdüren Serpil Saracoğlu, işyerine M.Ö 64-M.S 24 yılları arasında yaşamış dünyanın ilk coğrafyacısı Amasyalı Strabon'un ismini verdiği gibi, işletmenin içerisinden geçen Roma Dönemi'nden kalma yaklaşık 50 metre uzunluğundaki sur duvarını da restore ettirerek tarihi dokuyu koruma girişimiyle büyük taktir topladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından marka kent
ilan edilen Amasya'nın 7 bin 500 yılı aşkın bir birikime sahip olduğunu ve Amasya'da turizm alanında yatırımlar yapılması gerektiğinin altını çizen Saracoğlu, "Bir yandan yatırımcıları çağırırken, diğer yandan da kendi imkanlarımızı kullanıp yatırım yapmalıyız diye düşündüm. Birkaç değerli arkadaşımla bir araya gelerek işletme açtım ve şu an bir kısmı otelcilik bölümü mezunu yabancı dil bilen 12 personele istihdam sağlıyorum" dedi.
Amasya'ya gelen turistlerin faydalanabileceği seviyeli turizm işletmelerinin olduğunu belirten Saracoğlu, "Amasya'nın geleceğini turizmde görüyorum. Bunun için de önemli altyapı çalışmaları var. Amasya'nın geleceği aydınlık. Turizmcileri Amasya'ya yatırım yapmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile