Projeyle ilgili bilgi veren Vali Ahmet Cengiz, toplam 8 milyon 500 bin Avro bütçeli programa toplam 107 başvurunun yapıldığını, bunlardan 11 projenin desteklenmesine karar verildiğini belirtti.
Kurumlar arası iş birliği yoluyla hazırlanan çok paydaşlı projenin, uygulanmasının kentin su ürünleri sektörünün gelişmesi ve su ürünleri alanında bir cazibe merkezi olması açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Vali Cengiz, şunları kaydetti:
''Projenin hazırlanmasında ve takibinde emeği geçen tüm kurum ve çalışanlarını tebrik ediyorum. Hazırlanma sürecinde olduğu gibi uygulama sürecinde de Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı'nın liderliğinde diğer paydaş kurumların aktif katılımıyla gerçekleştirilecek bir ekip çalışması, projenin beklenen tüm hedeflerine ulaşmasıyla sonuçlanacaktır. Sinop'ta ki resmi ve sivil kurum ve kuruluşlarda proje hazırlama ve yürütme kapasitesinin geliştiğini görmek, ilimizin stratejik hedeflerine ulaşması açısından oldukça umut verici bir durumdur.''
Projenin uygulanması sürecinde öncelikle Sinop sahillerinin balık üreme merkezi olabilmesi için suni yaşam alanlarının oluşturulacağını belirten Vali Cengiz, ''Sinop'a, balıkçılık ve diğer su ürünleri sektörüne hizmet vermek üzere toplam 11 bin 500 metrekare kapalı alana sahip bir su ürünleri sınıflandırma, şoklama, saklama tesisi ile bir model balık işleme ünitesi kurulacak. Bununla birlikte sektörün araştırma geliştirme altyapısını kurmak üzere bir AR-GE Merkezi tesis edilerek kurulan yapılar, bir pazarlama merkezi oluşturulması ve tanıtım faaliyetleri ile de desteklenecek'' diye konuştu .
Su Ürünlerine Dayalı Sürdürülebilir Bölgesel Kalkınma Projesi
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı, Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Sinop Üniversitesi işbirliğinde hazırlanarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programına sunulan ''Su Ürünlerine Dayalı Sürdürülebilir Bölgesel Kalkınma Projesi'nin'' kabul edildiği bildirildi.