SUBÜ'de Akademisyenlere Bilimsel Arastirma Projesi Yazma Egitimi

SUBÜ'de Akademisyenlere Bilimsel Arastirma Projesi Yazma Egitimi

SUBÜ Teknoloji Transfer Ofisi, Bilgisayar Mühendisligi Bölümü akademisyenlerine yönelik ‘Bilimsel Arastirma Projeleri Yazma Egitimi’ düzenledi.

Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Teknoloji Transfer Ofisi, Bilgisayar Mühendisligi Bölümü akademisyenlerine yönelik ‘Bilimsel Arastirma Projeleri Yazma Egitimi’ düzenledi.

Üniversite lokalinde düzenlenen egitim kapsaminda Teknoloji Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Derdiyok, ‘TÜBITAK Teknoloji Arastirma Projelerini Destekleme Programi Proje Hazirlama’ basligi altinda nitelikli Ar-Ge projeleri yazma adimlarini anlatti. Ögretim Görevlisi Özlem Eryilmaz TÜBITAK’in destek programlarina basvuru süreçlerine, Ögretim Görevlisi Gizem Sahin Erçag ise akademik danismanlik süreçlerine degindi.

Egitimin ilk bölümünde Teknoloji Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Derdiyok, bilimsel arastirma projelerinde Ar-Ge içeriginin olusturulmasi, arastirma modellerinin gelistirilmesi ve proje öneri formunun hazirlanmasini örnekler üzerinden gösterdi. Proje önerisinde bulunan özet, amaç ve hedefleri, özgün deger, yöntem, proje yönetimi, risk yönetimi ve yaygin etki basliklarinin yazim asamalarini da yine örnekler üzerinden katilimcilarla paylasti. Proje önerilerinin degerlendirme ve destekleme asamasindaki önemli hususlara deginen Derdiyok, arastirmacilarin güncel literatüre hâkim olmasinin mevcut çalismalari kiyaslamali sekilde ele almalarini sagladigini ve bunun da proje içeriginin özgünlügüne dogrudan etkide bulundugunu kaydetti.

Ilk bölümde ayrica Bilgisayar Mühendisligi alanindaki çalisma konulari ve farkli disiplinler ile gelistirilebilecek proje basliklari degerlendirildi.

Egitimin ikinci bölümünde Teknoloji Transfer Ofisi Uzmani Ögretim Görevlisi Özlem Eryilmaz, TÜBITAK destek programlarinin tanitimi, güncellemeler, basvuru öncesi ve sonrasi dikkat edilmesi gerekenler ile basvuru süreçlerinden bahsetti. Teknoloji Transfer Ofisi Uzmani Ögretim Görevlisi Gizem Sahin Erçag ise üniversite-sanayi is birligi akademik danismanlik süreçlerine odaklanarak sanayi ortakliginda gelistirilebilecek Ar-Ge projelerinde görev alacak akademisyenlerin sorularina cevap verdi. SUBÜ’nün üniversite-sanayi is birligi projelerinde izledigi yol ve bu kapsamdaki (58K) basvuru adimlarini paylasti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile