Sultangazi'de ISKI'nin Patlattigi Borudaki Lagim Suyu Günlerdir Alibey Baraji'na Akiyor

Sultangazi'de ISKI'nin Patlattigi Borudaki Lagim Suyu Günlerdir Alibey Baraji'na Akiyor

Sultangazi’de iddiaya göre, ISKI tarafindan gerçeklestirilen alt yapi çalismalari sirasinda is makinesi kanalizasyon borusunu patlatti. Borudan tasan lagim suyunun günlerdir Istanbul’un içme suyu ihtiyacini karsilayan Alibey Baraji’na karistigi ögrenildi.

Iddiaya göre, Cebeci köyü içerisinde ISKI (Istanbul Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresine) tarafindan yürütülen alt yapi çalismalari esnasinda is makinesi kanalizasyon borusunu patlatti. Borudan tasan lagim suyu ise Istanbul’un içme suyu ihtiyacini karsilayan Alibey Baraji’na akmaya basladi.

Lagim suyunun günlerdir baraja akmasi nedeniyle suyun renginin siyaha döndügü görüldü.

24 yildir bölgede yasadigini söyleyen Ercan B., ISKI tarafindan Cebeci köyü içerisinde yürütülen çalismalar esnasinda patlatilan kanalizasyon borusundan tasan lagim suyunun Istanbul’un içme suyu ihtiyacini karsilayan Alibey Baraji’na karistigini iddia etti.

Ercan B. "Herkes biliyor ki ben burada yillardir yasiyorum ve burada kaliyorum olumsuz bir durum oldugu zaman ise yetkililere haber veriyorum. Burada yine bir olumsuzluk oldu havalar sicak gittigi zaman agir bir koku olustu. Sordum sorusturdum yukarida yapilan çalismalar yüzünden kanalizasyon kanalinin kirildigini ve o atik suyun yagmur suyu ile birlikte direkt baraji aktigini söyledi yukaridaki köylüler. Bende bunu ISKI’nin çalisanlarina söyledim. Onlar da bir ekip yolladilar geldiler buradan numune su alip götürdüler. Bir olumsuzluk oldugu zaman herkese söylüyorum burayla alakali. Bu su baraja akiyor milleti ilgilendiriyor. Simdi rüzgar estigi için koku dagiliyor ama sicak oldugu zaman burasi Haliç gibi kokuyor. Agir bir koku var. Burada suyun renginden de belli oluyor simsiyah su akiyor" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile