Suluboya Festivali 21 Mayis'ta Basliyor

Izmir Büyüksehir Belediyesi, 21-24 Mayis tarihleri arasinda 7. Uluslararasi Sanat Yoluyla Sevgi, Baris ve Hosgörü Suluboya Festivali ve Altin Firça Yarismasi’na ev sahipligi yapiyor.

Uluslararasi Suluboya Dernegi isbirligiyle 21-24 Mayis tarihleri arasinda Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezinde (AASSM) düzenlenecek festivalde sanatçilarin canli performanslarinin yani sira panel ve söylesiler de olacak. 4 günlük festivale dünyanin 42 farkli ülkesinden suluboya sanatçilari katilacak. Festival çerçevesinde “Izmir” konulu suluboya resim yarismasinda ödül alan eserler de 4 gün boyunca Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezinde sergilenecek. Savas nedeniyle festivale katilamayan Ukraynali sanatçilarin baski resimleri de sergide yerini alacak.

Saat Kulesi 24 Mayis’ta renklenecek

24 Mayis’ta Saat Kulesi çevresinde 70 metrelik Izmir konulu resimler, tören esliginde konuk sanatçilarla boyanacak. “Baris için Sen de Çiz” sloganiyla çocuklar ve gençler de Izmir Saat Kulesi resimleri yapacak, en güzel Saat Kulesi resmini yapan üç çocuga ödül verilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile