Sümeyye Erdoğan Bayraktar, 3. Uluslararası Toplumsal Cinsiyet Adaleti Kongresine Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, kadın ve aile temasına dikkat çekmek için düzenlenen “3. Uluslararası Toplumsal Cinsiyet Adaleti Kongresi: Kadın ve Yoksulluk” konulu kongreye katıldı.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından toplumsal cinsiyet adaleti çerçevesinde kadın ve aile temasına dikkat çekmek üzere “3. Uluslararası Toplumsal Cinsiyet Adaleti Kongresi: Kadın ve Yoksulluk” kongresi düzenlendi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen kongreye KADEM Başkan Yardımcılığını yürüten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, KADEM Genel Başkanı Doç. Dr. E. Sare Aydın Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren ile ulusal ve uluslararası üniversitelerden çok sayıda kişi katıldı.

Açılış konuşmalarıyla başlayan kongre Aile ve Evlilik, Aile İçi Şiddet ve Kadın, Aile ve Çalışan Kadın, Aile ve Göç, Aile ve Toplumsal Cinsiyet Rolleri, Ailenin Tarihsel ve Mekansal Analizi, Aile ve Kitle İletişimi, İslam’da Aile, Gelenek ve Modern Arasında Aile konularının tartışıldığı panellerle devam etti.

Kongrede, günümüzde kadın ve ailenin karşılaştığı sorunların çözümüne yönelik yeni arayışların tartışılmasına olanak sağlanmasına ve yürütülen politikaların ulusal ve uluslararası ölçekte müzakere edilmesine katkı sağmak amacıyla tartışmaların yürütüleceği belirtildi.

“Kalkınmacı, yenilikçi politikalar ile kadının aile ve iş yaşamı arasında dengenin sağlanabileceğini düşünüyoruz”

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan KADEM Genel Başkanı Doç. Dr. E. Sare Aydın Yılmaz, “Bu hafta 5 Mart’tan itibaren Türkiye’de bütün kamu kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, üniversiteler o kadar çok kadına, aileye, kadının sosyal, ekonomik, siyasal statüsüne vurgu yapan farkındalık yapan programlar yapıyorlar ki ben aslında bunun Türkiye’de her geçen gün kadının güçlenmesinin vermiş olduğu bir geri dönüşüm olarak görüyorum. Kadının farkındalığının, bakış açısının, ekonomiye vermiş olduğu, siyasete katmış olduğu gücün aslında kurumlardaki bir karşılığı. Bu çok sevindirici ve Türkiye’deki kadın haklarının, kadının statüsünün gücünün her geçen gün arttığını da gösteren bir durum. Biz de bugün kadın ve demokrasi derneği olarak her yıl düzenli olarak yaptığımız akademik toplumsal cinsiyet adaleti kongremizin bu seneki alt teması olan kadın ve aile temasıyla İstanbul Ticaret Üniversitesinde bir araya geldik. İçeride açılış panelimiz gerçekleştiriliyor. Bu sene aileyi tartışmaya açmamızın sebebi, ailenin geleneksel olarak kadının üzerine yüklenmiş olan bir kurum olması. Oysaki aile dediğimiz şey sadece kadından ibaret değil. Aileyi kadın ve erkek birlikte taşıdıklarında ancak o aileyi güçlendirebiliyorsunuz. Kalkınmacı, yenilikçi politikalar ile kadının aile ve iş yaşamı arasında dengenin sağlanabileceğini düşünüyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile