Sürmene'de ishal salgını şüphesi ile 600'e yakın kişi hastaneye başvurdu

Trabzon'un Sürmene ilçesinde son iki günde 600 kişinin, mide bulantısı, ishal ve kusma belirtileri nedeniyle hastanelere başvurduğu bildirildi.

İlçe

Trabzon'un Sürmene ilçesinde son iki günde 600 kişinin, mide bulantısı, ishal ve kusma belirtileri nedeniyle hastanelere başvurduğu bildirildi.

İlçede dün öğle saatlerinden itibaren kusma, mide bulantısı ve ishal şikâyetleri ile hastaneye başvuran hasta sayısı 600'e yaklaştı. Sürmene Devlet Hastanesi'ne benzer vakalar nedeniyle başvuran hasta sayısının artması yetkilileri harekete geçirdi. Hastane yetkilileri yaşanan yoğunluk nedeniyle çok sayıda vatandaşa hastane bahçesindeki araçlarda serum tedavisi uyguladı.

Trabzon Sağlık Müdürlüğü, hasta sayısının artması üzerine ilçeye takviye sağlık personeli gönderirken, şikâyetlerin kesin nedeninin belirlenmesi için çalışmaların devam ettiği, 10'dan fazla çocuğun kontrol amaçlı gözetim altında tutulduğu kaydedildi.

"VİRÜS KAYNAKLI OLABİLİR"

Sürmene Sağlık Grup Başkanı Süleyman Ceylan, salgını basit bir ishal vakası olarak düşündüklerini söyledi. Yapılan laboratuvar tahlillerinde mikro organizmaya rastlanılmadığını belirten Ceylan, "Durum kontrolümüz altında ve herhangi bir ciddi vakamız yok. Çoğu hastalar ayakta tedavi edildi. Salgınla ilgili kesin bir rapor hazırlanmadı ancak virüs kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Şu ana kadar ilçede hastanemize 600 civarında hasta başvuruda bulundu." dedi.

Öte yandan uzmanlar, salgınla ilgili, noro virüsü şüphesi üzerinde dururken, virüs hastalarda aniden başlayan kusma ve ishalle kendini gösteriyor. Mide, bağırsak rahatsızlıkları ve şiddetli ishale neden olan noro virüsünün yüksek bir bulaşıcılık özelliği bulunuyor

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile