Süryani Köyü Açilan Pizza Dükkani Ile Lezzet Duragi Haline Geldi

Süryani Köyü Açilan Pizza Dükkani Ile Lezzet Duragi Haline Geldi

Mardin’in Midyat ilçesinden terör olaylari nedeniyle Avrupa’ya göç eden Süryani Moris Dal, 43 yil sonra geri döndügü köyünde pizzaci dükkani açti. Köy pizza dükkaninin açilmasinin ardindan turistlerin ugrak yeri haline geldi.

Memleket hasretiyle yillar sonra köyüne dönmeye karar veren Moris Dal, Üçköy köyünde pizza dükkani açti. Köy, tas firinda yapilan pizzalarla birlikte yerli ve yabanci turistlerin ugrak yeri haline geldi. 43 sene sonra memleketine dönen Dal, bu köyde dogdugunu belirterek, Almanya’ya giderken 8 yasinda oldugunu, 43 sene sonra memleketlerine döndüklerini söyledi.

Bu isi Almanya’da 24 sene yaptigini anlatan Dal, "Bu yüzden is bize yabanci degil. Orada ögrendik, buraya geldik. Buralara da canlilik verdik. Ben buradan giderken 8 yaslarindaydim, hep o köy özlemi kalmisti içimde. Bir gün dönecegime inaniyordum. Buraya geldigimizde acaba ne yapabiliriz diye bir baktik ve burada bir bosluk vardi. Biz o boslugu doldurduk" dedi.

Köye Türkiye’nin her tarafindan turistler geldigini belirten Dal, "Güzel insanlar ile karsilasiyoruz. Almanya’da bu isi 24 sene yaptim. Oradan geldi aklima bu fikir. Binayi da sifirdan insa ettik. Burada elektrik, su, hiçbir sey yoktu. Amcaoglum ile birlikte yaptik burayi. Bir sene oldu, çok iyi gidiyor” diye konustu.

Pizzalarinin ince ve oldukça büyük oldugunu söyleyen Dal, "Türkiye ve Avrupa genelinde tanindik. Türkiye’de yeni bir stil yaptik. Pizzalarimiz Isveç stilidir, ince ve çok büyüktür. En az 40 santim büyüklügünde yapiyoruz. Ince oldugu için mideye de rahatsizlik vermiyor. Yiyen bir daha yiyor. Bu pizzayi denemeyen herkesi davet ediyorum buraya. Gelen bir daha geliyor” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile