Taliadd Kiosk Sistemi Aselsan'a Teslim Edildi

Taliadd Kiosk Sistemi Aselsan'a Teslim Edildi

Özel bir firma tarafindan gelistirilen güvenli dosya aktarma platformu TaliaDD kiosk ürününün lansmani ve Aselsan’a teslim töreni, Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumu’nda (BTK) gerçeklestirildi.

Güvenli dosya aktarma sistemi TaliaDD kiosk, yüksek güvenlik ihtiyaci bulunan ya da internet erisimine tamamen kapali aglarda çalisan kurumlarin güvenli ortamlarindan disari ya da içine dosya aktariminin güvenle yapilabilmeleri için gelistirildi. Sistemin lansmani ve Aselsan’a teslim töreni, Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumu’nda gerçeklestirildi.

Aselsan IT Direktörü Yildirim Azizoglu, yaptigi konusmada yerli ve millilik konularina vurgu yaparak, “Sivil sektörde veya özel sektörde sunu görüyorsunuz. Ya iste bir bilgim çalindi. Bilgini ifsa ederim, bana bu kadar para ver. Halbuki savunma sanayiindeki saldiri savas zamaninda ortaya çikiyor. Bizi bugün gören radarlar, savas zamani düsmani göremezse anliyorsunuz ki benim algoritmalarim çalinmis, düsmanlarin eline geçmis. Adamlar belki yillar öncesinde hazirliklarini yapmislar. Simdi bu ihtiyaç buradan çikti” ifadesini kullandi.

Lansman, uzmanlarin konusmalari ile devam etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile