Tarihi Alantepe Yağlı Güreşleri’ne Osmangazi İmzası

Tarihi Alantepe Yağlı Güreşleri’ne Osmangazi İmzası

Osmangazi Belediyesi ile Yunanistan’ın Gümülcine kentine bağlı Kozlukebir Belediyesi arasındaki kardeşlik, her geçen yıl daha da pekişiyor.

Kardeşlik ilişkilerini her geçen yıl daha da pekiştirdiği Yunanistan’ın Gümülcine şehrine bağlı Kozlukebir Belediyesi tarafından düzenlenen Alantepe Panayırı ve Yağlı Güreşlerine kalabalık bir heyet eşliğinde katıldı.

Büyük coşku içinde gerçekleşen şenliklerde, Osmangazi’den katılan konuk heyete Gümülcine halkı büyük ilgi gösterdi. Kozlukebir’e bağlı Hemetli Köyü’nde başlayan şenlikler, 1-2 Eylül tarihlerinde Alantepe’de devam etti. 7 asırlık geçmişe sahip Alantepe Yağlı Güreşleri’nde bu yılki katılımın, tüm zamanların en yüksek katılımı olduğu açıklandı. Yunanistan’ın Gümülcine kasabasına bağlı Kozlukebir Belediyesi’nin davetlisi olarak bu ülkeye giden Osmangazi Belediyesi güreşçilerinden Bekir Okumuş, Tarihi Alantepe Yağlı Güreşleri’nde Baş altı kategorisinde 3.lük ödülünü kazanırken güreşlere Selanik, Ankara, Edirne, Kahramanmaraş ve Bulgaristan’dan çok sayıda pehlivan katıldı.

Grup Türkü’nün verdiği konserle başlayan etkinliklerde, Güney Meriç Azınlık Derneği ile Domruköy Kadınları Kültür Derneği'nin folklor ekipleri sahne aldı. Yerel müzik grubu "Gölge Sakinleri" ile Osmangazi Belediyesi’nin desteği ile Alantepe’ye gelen ses sanatçısı Nazlı Öksüz Tubay’ın muhteşem konseri alanı dolduran binlerce kişiye unutulmaz bir akşam yaşattı. Şenliklerin final gününde ise protokol konuşmalarının ardından İskeçe Türk Birliği, Gümülcine Türk Gençler Birliği folklor ekipleri gösteri sundu. Folklor gruplarının dışında Rıdvan Topaloğlu ile Enis Şerif, sanatçı Mehmet Altınok Gümülcine Türk Gençler Birliği Saz Ekibi’yle Alantepe Güreşlerine renk kattı. 2012 Alantepe Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinliklerine farkı ülke ve şehirlerden tam 42 güreşçi katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile