Tarihi Evlerdeki Kafes Sistemi Can Ve Mal Kaybını Önledi

Manisa‘nın Kula ilçesinde bulunan 880 tescilli tarihi Kula Evleri‘nden yıkılma tehlikesi gösterenler, vatandaşların güvenliği için kafese alınmıştı. Gece Seyit Ali Mahallesi 184 Sokak‘ta bulunan tarihi Palanduzlar evinin dış duvarları yıkılırken, daha önceden kurulan demir kafesler can ve mal kaybını önledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan mahalle muhtarı Fethi Şadan, "3 ay önce Kula Belediye Başkanımız Selim Aşkın tarafından yıkılma tehlikesi olan tarihi evlerimiz demir kafeslere alınmıştı. Bunlardan bir tanesi Tarihi Palanduzlar evi idi. Gece saatlerinde duvarları yıkıldı. Olası mal ve can kaybını demir kafesler önledi. Bu konuda duyarlı olan belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Konu ile ilgili açılamalarda bulunan Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Kula‘da yüzyıllardır ayakta duran tarihi evleri yıkılmaktan kurtaramadıklarını, bu yapıları sadece belediyelerin değil, aynı zamanda mülk sahiplerinin de koruma altına alması gerektiğini söyledi. Aşkın şöyle devam etti: "Kula‘da yaklaşık 3 bin tarih ev bulunuyor. Bu evlerden 880 tanesi birinci dereceden SİT alanı olarak geçiyor. Yıllardır belediye olarak tarihi evlerin restorasyon çalışmaları için uğraşıyoruz. Restorasyon ciddi bir iş

ve yatırım bunu da biliyoruz. Ama maalesef evlerimizi ne kadar koruma altında tutsak da artık yağmur, kar derken evler yavaş yavaş vatandaşlar için tehlike oluşturmaya başladı. Evlerimize demir kafes sistemi kurarak vatandaşlarımızın da güvenliğini sağlamış olduk" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile