Tarihin Içinde Maraton Kosusu Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Tarihin Içinde Maraton Kosusu Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Adana’nin düsman isgalinden kurtulusunun 102. yildönümü anisina gerçeklestirilen 14. Uluslararasi Adana Kurtulus Yari Maratonu kosuldu. Kosucular, kentin tarihi ve turistik yerlerinde kosarken, renkli görüntüler ortaya çikti.

Büyüksehir Belediyesi’nin düzenledigi 21 kilometrelik 5 Ocak Adana Kurtulus Yari Maratonu’na Türkiye’nin yani sira farkli ülkelerden bin 115 atlet, 10 kilometre kosusunda ise bin 569 kisi ter döktü. Bu yil ’Kosa kosa yarinlara’ sloganiyla düzenlenen halk ve çocuk kosusunun da bulundugu maratonda, 5 bin 34 katilimla rekor kirildi. Kentin tarihi dokusuna dikkat çekilen kosu, Fuzuli Caddesi’nde basladi.

Kosunun startini Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar yapti. Fuzuli Caddesi’nde baslayan kosu, kentin tarihi ve dogal güzelliklerinin yer aldigi güzergahta devam etti ve Merkez Park’ta sona erdi.

Kosuya çiftetelli molasi

Her yastan katilimin oldugu halk kosusunda, Tarihi Tas Köprü üzerinde yöresel kiyafetlerle müzik çalan davul ve zurnacilar ilgi gördü. Köprüden geçenler kosuyu birakip, davul ve zurna esliginde çiftetelli oynayip, eglendi. Bazi atletlerin bir araya gelip, halay çekerek köprüyü geçmesi renkli görüntüler olusturdu.

Yogun güvenlik önlemleri alindi

Il Emniyet Müdürlügü ekiplerinin güvenlik önlemi aldigi maratonda birçok vatandas kosuculari, evlerinin balkonlarindan ve sokakta takip etti. Kosuya katilanlara madalya takilirken, dereceye girenlere toplam 684 bin TL para ödülü dagitilacak.

Bazi vatandaslar ise bebek arabasiyla kosarak parkurda yer aldi.

Türk bayragi ve Filistin bayragi ile kostular

Kosuya katilan bir vatandasin yüzünü kirmizi-beyaza boyayip elinde Türk bayragi ile kostugu görüldü.

Iki vatandas ise Filistin bayraklari ile kostu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile