Tarim Akademisi Ögrencilerin Egitim Merkezi Haline Gelecek

Tarim Akademisi Ögrencilerin Egitim Merkezi Haline Gelecek

Düzce Belediyesi ile Ibn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasinda, ’Tarim Lisesi Ögrencilerinin Ihtiyaçlarinin Karsilanmasinda Destek Protokolü’ imzalandi. Baskan Faruk Özlü, bilinçli çiftçi yetistirmenin önemine deginerek "Amacimiz teknoloji ile tarimi entegre ederek verimi artirmak" dedi.

Düzce Belediyesi’nin sosyal sorumluluk ve Düzce’de nitelikli ürünler yetistirmek amaciyla kurdugu Tarim Akademisi’nin islevselligi her geçen gün artiyor. Çesitli Tibbi Aromatik Bitkilerin yetistirildigi Tarim Akademisi, ögrencilerin de egitim merkezi haline gelecek. Tarim alani ögrencilerinin ihtiyaçlarinin karsilanmasi için, Düzce Belediyesi ile Ibn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasinda "Tarim Lisesi Ögrencilerinin Ihtiyaçlarinin Karsilanmasinda Destek Protokolü" imzalandi.

Vali Cevdet Atay ve Belediye Baskani Faruk Özlü imza törenin ardindan okulun bahçesinde olusturulan uygulama bahçesine ilk fidanlari ögrenciler ile birlikte dikti. Protokol kapsaminda Düzce Belediyesi tarafindan hazirlanan destek paketleri ögrencilere dagitildi.

Teknoloji ile tarimi bulusturuyoruz

Baskan Faruk Özlü amaçlarinin teknoloji ile tarimi birlestirip ürün verimliligini artirmak oldugunu belirterek, "Düzce’nin topragi son derece verimlidir. Bunun için tarimi teknolojiyle bulusturmayi hedefliyoruz. Belediyemiz bünyesinde Tarim Akademisi kurduk. Tarim Akademisinde Milli Egitim Bakanligi ve Tarim Müdürlügü de var. Akademimize Ziraat Fakültesini de dahil edecegiz. Tarim Akademisi fikriyle modern tarim tekniklerini çiftçi ve üreticilerle birlestirecegiz. Milli Egitim bakanligimiz bünyesinde Düzce’de bir tarim bölümü açildi. 34 ögrencisi var. Düzce Belediyesi olarak bu ögrencileri destekliyoruz. Tarim Akademisi bünyesinde olusturdugumuz çiftlikte ögrencilerimiz pratik egitimlerini yapacaklar. Okullarindaki Tarim teknolojileri bölümünde ögrencilerimiz modern tarim tekniklerini ögrenecekler. Amacimiz teknoloji ile tarimi entegre etmek" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile