Tarlada Bulduklari Tasin Göktasi Oldugunu Düsünüyorlar

Tarlada Bulduklari Tasin Göktasi Oldugunu Düsünüyorlar

Türkiye’de 2 Eylül 2023 tarihinde aksam saatlerinde Dogu ve Güneydogu’da birçok ilde gözlemlenen göktasinin bir parçasinin Erzurum’un Horasan ilçesine bagli Aliçeyrek köyüne düstügü iddia edildi.

2 Eylül Cumartesi günü aksam saat 20.30 siralarinda Türkiye’nin dogu bölgelerinde birçok ilde göktasi olarak degerlendirilen cismin havadan süzüldügü görüldü.

Istanbul’dan yegenlerinin nisani için Erzurum’un Horasan ilçesine bagli Aliçeyrek köyüne gelen Cihan Yerdelen (38) ve ailesi, tarlalarinda bulduklari tasin meteorun bir parçasi oldugunu öne sürdü. Tarlada gezerken tesadüfen gördükleri tasin bölgede simdiye kadar hiç rastlamadiklarini dile getiren Cihan Yerdelen, internet üzerinde yaptiklari arastirmadan sonra bulduklarini göktasi olarak degerlendirdiklerini belirterek, “Köyümüz ve tarlalarimizi gezerken bu tasa rast geldik. Önce çok fazla önemsemedik. Ama farkli bir yapisi vardi. Aksam saatlerinde televizyonda göktasi ile ilgili haberleri izledikten sonra tekrar gidip tarladan tasi aldik. Miknatisla yaptigimiz denemede miknatisin tasa yapistigini gördük. Köy sakinleri de bu güne kadar benzer bir tasa rastlamadiklarini söylediler. Buldugumuz tasin alicisi olursa uygun bir fiyata verebiliriz. Bilimsel arastirmalarda da kullanilmasi bizi mutlu eder” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile