Tatilde İngilizceyi 6 Yabancı Öğretmenden Öğreniyorlar

Tatilde İngilizceyi 6 Yabancı Öğretmenden Öğreniyorlar

Dünyanın 6 ayrı ülkesinden 7 İngilizce öğretmeni, sömestr tatilinde Hoşgörü Eğitim Kurumlarına bağlı Hacı Hasan Doğru Fen Lisesi ve Ayşe Doğru Anadolu Lisesinin daveti üzerine Osmaniye’ye gelerek, öğrencilere yabancı dil eğitimi veriyor.

 

Eğitim konusunda Avrupa Dil Okulu Oxford Dil Akademisi ile işbirliği yaptıklarını kaydeden Hoşgörü Eğitim Kurumları Müdürü Lokman Kılıç , ABD , İrlanda , Güney Afrika , Nijerya , İspanya ve İtalya’dan gelen öğretmenlerin verdiği İngilizce eğitiminden 200 lise öğrencinin faydalandığını söyledi .


Okullarında 7 ders İngilizce dil eğitimi verdiklerini ifade eden Kılıç , normal derslerinin dışında Salı gününü de ‘İngilizce Konuşma Günü’ olarak ilan ettiklerini belirtti .


Öğrencilerin derslerde İngilizce öğrenmeleri esnasında , pratik yönden sorunlar yaşadığını belirten Lokman Kılıç , 10 gün boyunca devam edecek eğitime , kendi okul öğrencilerinin yanı sıra Kadirli ilçesinden de öğrencilerin katıldığını kaydetti .


Eğitim sayesinde öğrencilerin dikkatini İngilizceye çekmek istediklerini ifade eden Kılıç sözlerine şu şekilde devam etti : “Bu kısa sürede İngilizce öğretilemeyeceğini biliyoruz . Fakat öğrencilerimizin ilgilerini çekerek ileride İngilizceye yoğunlaşmaları açısından eğitimin önemli olduğunu düşündük . Öğrencilerimiz İngilizceyi bilseler de konuşma konusunda öz güven eksikliği yaşıyorlar . Biz bu eksikliği gidermek arzusundayız . Burada İngilizce eğitimini şarkılar söyleyip , oyunlar oynayarak öğreniyorlar . Konuk ettiğimiz 6 ayrı ülkeden 7 yabancı İngilizce öğretmenin kendi okulumuzda görev yapan İngilizce öğretmenlerimize de büyük faydaları olmaktadır . Okulumuz öğretmenleri onlarla iletişimlerinin katkılarını ders verirken göreceklerdir . ”



HAYATIN HER AŞAMASINDA ŞART

ABD’den gelen İngilizce Öğretmeni Ekere Sunny ise İngilizcenin uluslar arası dillerden birisi olduğunu belirterek , öğrenciler üzerinde İngilizcenin temelini oluşturmaya çalıştıklarını ve bunu yaparken de şarkı söyleme , çeşitli oyunlar oyunlar oynama gibi eğlenceli yöntemler kullandıklarını söyledi .


Sunny , “İngilizce eğitimine başladığımız ilk gün biz de öğrencilerde oldukça zorlandık . Fakat üçüncü günden sonra hem birbirimize alıştık . Değişik ülkelerden gelen diğer İngilizce öğretmen arkadaşlarımda Osmaniye’yi ve insanlarını çok sevdik . Gerek derslerde öğrencilerden ve gerekse öğretmen arkadaşlarımızdan bizlerde Türkçe öğrenmeye çalışıyoruz . Eğitim sonunda onlarda bizlerde büyük kazanımlar elde edeceğimize inanıyorum . Türk insanını çok sevdik . Bizleri oldukça sıcak karşıladılar . Çok güzel ağırlıyorlar . Yöresel yemeklerinin yanı sıra arkadaşlarımla künefeyi çok beğendik . ” dedi .

Lise öğrencisi Merve Doğan ise İngilizcenin hayatın her aşamasında yer almaya başladığını ifade ederek , gelecekte büyük faydasını göreceklerine inandığını belirtti .

Eğitim esnasında çeşitli zorluklarla da karşılaştıklarını ifade eden Doğan , “Burada eğitime ilk başladığımda arkadaşlarım gibi ben de yabancı öğretmenlerimizle anlaşmakta zorluklar yaşadım . Anlatmak istediklerini anlamadım . Fakat bu durum kısa sürdü . Öğretmenlerimizin eğitime esprileri ve çeşitli oyunları da eklemesi sayesinde , İngilizceyi şimdi daha iyi kavramama ve konuşmama yardımcı oldu . Tatil sonrasında okulumuzdaki İngilizce derslerimizde de daha başarılı olacağım konusunda kendime güvenim geldi . ” diye konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile