Tatvan'da Yasanan Kazalar KGYS'ye Yansidi

Tatvan'da Yasanan Kazalar KGYS'ye Yansidi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde kural hatalarindan dolayi farkli tarihlerde yasanan kazalar, ilçedeki Kent Güvenlik Yönetim Sistemi’ne (KGYS) yansidi.

Her geçen gün artan trafik kazalari genellikle basit kurallara uyulmamasindan kaynaklanirken bu durum hem maddi hasarlari arttiriyor hem de can kayiplarina neden oluyor. Tatvan’da KGYS tarafindan kaydedilen kaza görüntüleri, kurallara uymanin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Son dönemde Tatvan’da KGYS tarafindan kaydedilen kazalar incelendiginde, birçogunun basit kurallara uyulmamasi sebebiyle meydana geldigi görülüyor. Özellikle trafik isaret ve levhalarina uyulmamasi, hiz limitlerinin asilarak seyir halinde olunmasi gibi kural ihlalleri, sik sik kazalara zemin hazirliyor. KGYS kameralari tarafindan kaydedilen kazalarin bazilari sadece maddi hasarla sonuçlanirken, bazilarinin da yaralanmalarla sonuçlandigi görülüyor. Yasanan bu durum, kurallara uymanin sadece maddi kayiplari degil, ayni zamanda insan sagligini da korumada ne denli önemli oldugunu bir kez daha ortaya koyuyor.

Trafik kurallarina uymanin önemini vurgulayan yetkililer, sürücülerin ve yayalarin kurallara riayet etmesinin herkesin güvenligi için elzem oldugunu belirtiyorlar. Özellikle trafik isaret ve levhalarina, hiz sinirlarina ve diger kurallara uymanin, kazalarin önlenmesinde kilit bir rol oynadigi üzerinde duruluyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile