Tavsanli'da Birlik Ve Beraberlik Hayir Yemekleriyle Pekisiyor

Tavsanli'da Birlik Ve Beraberlik Hayir Yemekleriyle Pekisiyor

Kütahya’nin Tavsanli ilçesine bagli Basköy’de, birlik ve beraberligin pekismesi için gelenek haline gelen "Hayir yemegi" etkinligi gerçeklestirildi.

Köy Dügün Salonunda yenilen yemek ve okunan hatim dualar sonunda dernek yöneticisi Osman Yerli, hayir yemeginin amacinin bölge halkinin birlik ve beraberligini saglamak oldugunu belirtti.

Yerli, "Bu etkinligi Basköy Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi olarak her sene düzenliyoruz. Birlik beraberlik ve hayir sever vatandaslarimizin katkilari ile bu etkinligi yapiyoruz. Dernegimiz, 2018 yilinda 7 arkadasimizin katkilari ile kuruldu. Bizim gayemiz köyümüzün gelistirilmesi, köyümüzün disariya açilmasi ve köyümüzde etkinlikler yapmamizdir. Cenaze merasimlerinden tutalim köyümüzü temizligine genel temizligi, ayrica 19 üniversite ögrencilerimize de burs veriyoruz. Bunlar bütün vatandaslarimizin katkilari ile yapilan faaliyetlerdir. Insallah bunlari seneye daha genis katilimla yapmaya çalisacagiz. Hayir sever vatandaslarimizdan yardimlarini bekliyoruz. Güzel seyler olacak insallah. Çevre köylerimizden Agaköy, Emirler, Opanözü gibi köylerimizin de katilmasi bizleri memnun ediyor" diye konustu.

Yerli, bu güzel gelenegin gelecek nesillere aktarilmasinin kendileri için önemli oldugunu da sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile