TBB Başkanı Feyzioğlu, Mersin Valisi Valisi Güzeloğlu'nu Ziyaret Etti

MERSİN - Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, birlik tarafında düzenlenen Türkiye genelinden bin avukatın katılımıyla gerçekleştirilen oyunlar kapsamında İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti.

Güzeloğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, "Avukat Spor Oyunları"nın İçel'in tanıtımına, sporun birleştiriciliği temelinde Türkiye'nin değişik yörelerinden ve bölgelerinden gelen avukatların spor temelinde kaynaşmasına katkı sağlayacağını söyledi.

İçel'in sahip olduğu birçok zenginliğinin yanına Akdeniz Oyunları'ndan sonra bir de spor kenti unvanını aldığını belirten Güzeloğlu, şunları söyledi:

"Türkiye'nin olimpiyatlar öncesindeki en büyük spor ve sosyal organizasyonu olan Akdeniz Oyunları'na 1 ay boyunca ev sahipliği yaptık. Türkiye'nin en yeni ve dünya çapındaki spor tesislerini hem İçel'e hem de ülkemize kazandırdık. Sizlerde bunlardan istifade edeceksiniz. Ben bu buluşmaya katılan bütün avukatlarımıza, değerli eşlerine ve ailelerine ve tüm baro yöneticilerimize hoş geldiniz diyorum. Bugünden itibaren İçel'de güzel günler ve keyifli zamanlar geçirmelerini diliyorum. Bunun için de her türlü katkıya hazır olduğumuzu beyan ediyorum. Çünkü Türk kültürünün çok temel bir unsuru misafir, en değerli ve en aziz varlıktır. Sizler bizim misafirimizsiniz. İstiyoruz ki, daha önce gelenler çok daha keyifle dönsünler. Hiç gelmemiş olanlar, İçel'i tadı damağında bir keyifle bırakarak dönsünler."

TBB Başkanı Feyzioğlu ise organizasyona çok önem verdiklerini belirterek, oyunların hem avukatlar hem de İçel'in için katkılar sağlayacağını ifade etti.

Kendilerini yargının kurucu unsuru olarak gördüklerini vurgulayan Feyzioğlu, şunları kaydetti:

"Kimsenin karşısında değiliz, yanında da değiliz. Daima doğrudan yana olmayı kendimize ilke edinmiş bir meslek grubu ve örgütüyüz. İçel'de de Akdeniz Oyunları gerçekten dünya çapında bir organizasyondu. İnşallah daha nice oyunları burada gerçekleştireceğiz. Barolar birliği adına valimize vermiş oldukları destek için de çok teşekkür ederiz. Bu tür organizasyonlar dostlukları pekiştirerek, güzel ilişkileri kurmamamızı sağlayarak çok daha huzurlu ve mutlu hayata hizmet ediyor" diye konuştu.

Güzeloğlu, konuşmaların ardından Feyzioğlu'na üzerinde Akdeniz Oyunları logosu bulunan çeşitli hediyeler ile İçel'i tanıtan 3 boyutlu bir kitap hediye etti.

Feyzioğlu ise Güzeloğlu'na plaket, forma ve eşofman takımı verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile