TBB Başkanı Feyzioğlu'nun, Başörtülü Kadına Hakaret Ettiği İddiası

AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun başörtülü kadın ile "başörtüsü" yüzünden tartışmadığı yönünde beyanda bulunduğunu söylemediğini açıkça ifade ettiği bir konuda suçlamanın yersiz olacağını belirtti.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, TBB Başkanı Feyzioğlu ile başörtüsü konusunda görüştüğünü bildirdi. Feyzioğlu'nun, "başörtüsü konusunda takıntılarının olmadığını, her türlü inanç ve düşünceye saygılı olduklarını ve bu konunun artık çözüme kavuşturulması gerektiğini" beyan ettiğini aktaran Şahin, bunun kendisi için olumlu ve hayırlı bir gelişme olduğunu, yeni döneme ışık tutacağını belirtti.

Basında yer alan "Feyzioğlu'ndan başörtülü kadına hakaret" haberlerinin ardından Feyzioğlu'nu aradığını anlatan Şahin, şöyle devam etti:

"TBB başkanını aradığımda, hızlı trende yaşanan bir tartışma olduğu ancak bunun başörtüsü dolayısı ile olmadığını, başörtüsü ile ilgili bir konu geçmediği gibi tartışmanın tarafı olan hanıma da başörtüsünden dolayı hiçbir şey söylenmediğini, hele hele asla hakarete varan bir söz sarf edilmediğini ifade etmiştir. Konuşmamızda, başörtüsüne hakaret etmesinin asla söz konusu olamayacağını ve başörtüsüne de başörtülülere de son derece saygılı olduğunu üstelik bu sorunun artık bitmesi gerektiğini açık yüreklilikle belirtmiştir. Bu konuda TBB başkanının beyan ve samimiyetine inanıyorum. Ülkemizde yeni gerginliklere yol açılmaması açısından da herkesin sağduyulu ve sorumlu davranması gerektiğini düşünüyorum. Uzun yıllardır bir kırılma noktası ve gerginlik merkezi olan başörtüsü konusunda kendi beyanları ile olumlu bir noktada bulunun Sayın Feyzioğlu'nun beyanlarına itimat edilmesinin yerinde olacağı kanaatindeyim."

-Feyzioğlu, TBB'de yıllardır açılmayan mescit sorununu çözdü-

Feyzioğlu'nun, göreve başlar başlamaz TBB binasında yıllardır bir türlü açılmayan mescit sorununu çözdüğünü belirten Şahin, "İlk başkanlar kurulu toplantısında da oldukça tarafsız, sağduyulu ve sorumluluk sahibi bir üslup benimseyen TBB başkanına yeni görevinde bir fırsat verilmesi, somut olarak yapacağı icraatlara göre hükme varılmasının doğru ve sağlıklı olduğuna inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

"Doğrunun yanında, yanlışın ise karşısında olmak ilkesi gereğince hiç kimseye karşı ölçüsüz yandaşlık veya husumet içinde olmadık ve olmayacağız" diyen Şahin, başörtüsü ve mescit konusundaki tavırlarını takdir ettiği Feyzioğlu ve yönetiminin, Gezi Parkı olayları konusundaki tavır ve üsluplarını da tasvip etmediklerini bildirdi.

TBB'nin son başkanlar kurulu toplantısında konu ile ilgili bir basın bildirisi hazırlamasının yanlış olacağı yönündeki düşüncelerini aktardıklarını ve dikkate alındığını aktaran Şahin, bildiri hazırlanmaması kendileri için güzel bir başlangıç ve doğru bir zemin oluşturduğunu kaydetti.

Şahin, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Ülkemizde, yeni fay hatlarına ve çatışmaya değil normalleşmeye, barışa ve uzlaşmaya ihtiyaç bulunmaktadır. 'En güzel yorum hayra yormaktır' düsturunca birbirimizi mümkün olduğunca doğru anlamamız ve bunu yaparken de 'hüsn-ü zan' ile hareket etmemiz gerekiyor. Hakkında hüsn-ü zannımı muhafaza ettiğim TBB başkanını söylemediğini açıkça ifade ettiği bir konuda suçlamanın yersiz olacağını düşünüyorum. Adalet duygum bana böyle emrediyor. Bu konuda herkesi sorumlu davranmaya davet ediyorum."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile