Tmo Yerköy Şube Müdürü Cafer Topuksuz Açıklaması

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Yerköy Şube Müdürü Cafer Topuksuz, daha kaliteli ürün elde etmek için süne ile mücadelenin çok önemli olduğunu söyledi.


Gıda Tarım Hayvancılık Yerköy İlçe Müdürü Hakan Yıldız’ı ziyaret eden Yerköy TMO Yerköy Şube Müdürü Topuksuz, süne ile mücadele konusunda görüş alışverişinde bulundu. Ziyaretinde, ekmek israfını önleme kampanyası hakkında da çeşitli bilgiler veren Topuksuz, kurumlar arasında süneyle mücadele çalışmaları kapsamında fikir alışverişi için çeşitli ziyaretler düzenlediklerini söyledi.

Süne zarının ürünün kalitesini düşürdüğünü ve hem ülkemize hem de çiftçiye büyük oranda ekonomik zarar verdiğini ifade eden Topuksuz, “Süne ile mücadele konusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Yerköy İlçe Müdürümüz ile bilgi alışverişlerinde bulunduk. Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlükleri Bölge Koordinatörleri başkanlığında oluşturulan, gruplar izleme ve takip çalışmaları yapmaktadırlar. Bizlerde bu çalışmalara karşılık il ve ilçe müdürlüklerini ziyaret ederek müdürlerimizin düşüncelerine karşılık ne yapabiliriz diye bir farkındalık oluşturmak istedik. İl ve İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlükleri, öncelikle köylere giderek farkındalık toplantıları yaparak üreticileri bilgilendirmişler, hava muhalefeti nedeniyle araziye çıkılamadığını, hava şartları düzeldiğinde arazide takip çalışmalarını yapacaklarını, çiftçinin ekini ezeceği düşüncesiyle ilaçlamaya sıcak bakmadıkları, bitki gelişimi açısından sulu arazide bir sıkıntı olmadığı bizlere aktardılar” dedi.

TMO Yerköy Şube Müdürü Topuksuz, konuyla ilgili Yozgat İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdür Yardımcısı Ahmet Alataş'ı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile