Togolu Kiz Ögrenciden Emine Erdogan'a Duygusal Mektup

Togolu Kiz Ögrenciden Emine Erdogan'a Duygusal Mektup

12 yasindaki Maveda Gloria adli Togolu ögrencinin Türkiye Maarif Vakfinin Togo’daki Caisse Kampüsü'nün açilisini gerçeklestiren Emine Erdogan'a yazdigi mektup duygulandirdi Gloria'nin mektubundan: 'Burada sizin açtiginiz okulda okuyacagim için çok heyecanliyim. Türkçe ögrenecegim ve Türkiye’ye gelecegim' 'Ülkemdeki kiz çocuklari adina sizden, egitimde ve hayatta esit haklara sahip olabilmemiz için yol göstermenizi istiyorum' 'Afrika’ya bir ziyaretçi gibi degil, bir anne gibi geldiginizi biliyorum. Bu sebeple buradaki varliginiz beni çok heyecanlandiriyor. Gelecegimiz sizinle birlikte daha güzel olacak'

Maveda Gloria adli 12 yasindaki Togolu kiz ögrencinin Türkiye Maarif Vakfinin (TMV) Togo'daki Caisse Kampüsü'nün açilisini gerçeklestiren Emine Erdogan'a yazdigi mektup duygulandirdi.

Caisse Kampüsü'nün açilisi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in esi Emine Erdogan'in da katildigi törenle gerçeklestirildi.

Emine Erdogan'a Togo Meclis Baskani Yawa Djigbodi Tsegan'in eslik ettigi töreni çok sayida Togolu takip etti.

Törende, Maveda Gloria adli Togolu kiz ögrencinin Emine Erdogan'a yazdigi mektup ise duygulandirdi.

7'nci sinif ögrencisi Gloria, 12 yasinda oldugunu ve 7 kardesi bulundugunu belirttigi mektubuna, "Ülkemize hos geldiniz." diyerek basladi.

Gloria, Togo Maarif Okulundan yazdigini dile getirdigi mektubunda su ifadelere yer verdi:

"Burada sizin açtiginiz okulda okuyacagim için çok heyecanliyim. Türkçe ögrenecegim ve Türkiye’ye gelecegim.

Togo’da ve Afrika’da kiz çocuklari için imkanlar sinirli olabiliyor. Ülkemdeki kiz çocuklari adina sizden, egitimde ve hayatta esit haklara sahip olabilmemiz için yol göstermenizi istiyorum. Sizi örnek alarak ben de kadinlarin egitimi ve kiz çocuklarinin iyi haklara sahip olmasi için çalisacagim. Afrika’ya bir ziyaretçi gibi degil, bir anne gibi geldiginizi biliyorum. Bu sebeple buradaki varliginiz beni çok heyecanlandiriyor. Gelecegimiz sizinle birlikte daha güzel olacak."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile