Tokali-Filmli Kadin Hirsizlik Çetesine Safak Baskini

Tokali-Filmli Kadin Hirsizlik Çetesine Safak Baskini

Bursa’nin da aralarinda bulundugu 4 ilde son 3 ayda toka, film ve kredi kartiyla kapilarini zorladiklari evlerden 2,5 milyon liralik ziynet ve degerli esya çalan kadin hirsizlik sebekesi safak vakti operasyonla çökertildi. 750 polisin katildigi Bahar Temizligi operasyonunda 28’i kadin 41 kisi gözaltina alinirken, zanillarle birlikte çalinti oldugu degerlendirilen ziynet esyalari, yüklü miktarda para, silah ve pompali tüfek ele geçirildi. Sahislarin hirsizlik isine sevk edildikleri anlarin güvenlik kamerasi görüntüleri de ortaya çikti.

Bursa Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü, Cumhuriyet Bassavciligi’nin talimatiyla 3 aylik fiziki ve teknik takibin ardindan Bahar Temizligi operasyonuna start verdi. Safak vakti asayis, çevik kuvvet ve özel harekat polisleri koçbaslariyla kapilarini kirdiklari evlerde hirsizlari uykuda yakaladi.

Operasyonda 28 kadin, 13 erkek toplam 41 kisi gözaltina alindi.

Zanlilarin Bursa’da 33, Kütahya’da 2, Eskisehir’de 4, Istanbul’da 1 hirsizlik olayina karistiklari belirlendi.

Kadin hirsizlarin, esleri ya da yakinlari olan erkek kisiler tarafindan özel otomobilleriyle hirsizlik yapacaklari bölgeye otomobille servis edildikleri, daha önceden tespit edilen güvenliksiz apartman ya da sitelere hirsiz kadinlarin girdikleri tespit edildi.

Yanlarinda toka, film ve kart bulunduran hirsizlik zanlisi kadinlarin 40 evden yaklasik 2,5 milyon liralik ziynet esyasi ve nakit para çaldiklari belirtildi.

3 aydir fiziki ve teknik takibi yapilan hirsizlik zanlilari sabah erken saatlerde karsilarinda polisi görünce büyük saskinlik yasadi. Sorgulamalari devam eden hirsizlik sebekesinin, islemlerinin tamamlanmasinin ardindan adliyeye sevk edilecegi belirtildi.

Polis yetkilileri, Bahar Temizligi adi verilen operasyonlarin devaminin gelecegini, sehirdeki hirsizlik sebekelerine müsaade edilmeyecegini açikladi.

Yetkililer, apartman ya da site yöneticilerinin mutlaka güvenlik kamerasi taktirmalarini, daire kapilarinin da birkaç kez kilitlenmesi gerektigine dikkat çektiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile