Tolon: Büyükanıt İle İlgili Tek Kayıt Tutmadımistanbul

İkinci ``Ergenekon`` davasının tutuksuz sanıklarından CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, parti kapatılmasına karşı olduğunu belirterek, ``AK Parti`nin kapatılmaması gerektiğini söylediğim 40 telefon tapem var`` dedi.

İstanbul 13 . Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi ' ndeki küçük salonda görülen duruşmada savunmasına devam Sinan Aygün , hakkındaki iddialara yanıt verdi .

Ankara Ticaret Odası Başkanlığı dönemi boyunca devletle iş yapmadığını belirten Aygün , çıkışları sebebiyle ' ' malum kişi ' ' olarak tanındığını , ' Aygün ' denince akla muhalefetin geldiğini anlattı . Aygün , AK Parti ile çek kanunu çıkarttığını , siyasi bir kimliği olduğunu , her tarafta isminin bulunduğunu ve insanların kendi adını hep not ettiklerini söyledi .

Aygün , insanların adını not etmesinin örgüt bağlantısı olarak değerlendirildiğini belirterek , ' ' Bazı listelerde ulusalcıyım , bazı listelerde liboşum . Benim 50 bin esnafta telefon numaram var . Benim adımın yanına not düşerek , ' fikirlerimiz uyuşmasa bile faydanılabilir ' diyorlar . Benim örgütle , örgütçülerle işim olmaz . Trafik kurallarını bile ihlal etmemişimdir . Devletle karşı karşıya gelmedim ' ' şeklinde konuştu .

Tutuklu sanık Hurşit Tolon da , iki gündür basın organlarında devam eden yayınlarda kişisel ve Anayasal haklarına saldırıldığını ifade ederek , ' ' İki kişi arasındaki ( Büyükanıt-Sağlar ) hukuk davasında delil olarak bir CD ' den bahsedilmektedir . Davayı gören mahkemeye CD heyetinizce gönderilmiş . Fikri Sağlar , beyanlarıyla kişisel onurumu , haysiyetimi rencide etmektedir . Sanık sıfatı taşımam benim şeref ve haysiyetimle oynanabileceği anlamına gelmez . İddialar aslı esası olmayan CD ' ye dayandırılmaktadır . Adil yargılamayı etkileme teşebbüsünde bulunulmaktadır . Ben Yaşar Büyükanıt ' ı 50 yıldır tanırım . Yaşar Büyükanıt ile ilgili tek bir kayıt tutmadım , muhafaza etmedim . Dosya içeriğinde bayan Büyükanıt ile ilgili bir tek çay fişi dahi bulunmamaktadır . Heyetinizden yasal haklarımın korunmasını istirham ederim ' ' diye konuştu .

Tolon , hiç bir konutunda böyle bir CD ' nin bulunmadığını ifade etti .

Duruşma , tutuksuz sanık Erol Mütercimler ' in savunmasıyla devam ediyor .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile