Topçu Açiklamasi 'Kirim Tatarsiz, Tatar Kirimsiz Olamaz'

Topçu Açiklamasi 'Kirim Tatarsiz, Tatar Kirimsiz Olamaz'

Cumhurbaskani Basdanismani Yalçin Topçu, Yerli Düsünce Derneginin düzenledigi iftar programinda Türk cumhuriyetlerinden gelip Türkiye’de egitim gören ögrencilerle bir araya geldi.

Ankara’da faaliyet gösteren Yerli Düsünce Dernegi, Ramazan ayina denk gelen 21 Mart Nevruz Bayrami vesilesiyle uluslararasi ögrencilere yönelik iftar programi düzenledi.

Kirgizistan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Karadag, Kuzey Makedonya, Afganistan, Iran ve pek çok ülkeden Türkiye’ye egitim amaciyla gelen ögrenciler de iftar programinda yer aldi. Programda konusan Cumhurbaskani Basdanismani Yalçin Topçu, tüm Türk dünyasinin 21 Mart Nevruz Bayrami’ni kutlayarak, bütün insanligin baris ve esenligine vesile olmasini diledi. Topçu, “Yine 21 Mart 2014, Ukrayna topragi ve Tatar Türklerinin kadim yurdu Kirim Özerk Cumhuriyeti’nin Rusya tarafindan isgal ve ilhak edilmesinin 10’uncu yilidir. Türkiye bu yasa disi isgal ve ilhaki devleti ve milletiyle asla kabul etmedi ve etmeyecektir. Çünkü Kirim Tatarsiz, Tatar Kirimsiz olamaz” diye konustu.

Topçu, 21 Mart’in ayrica ‘Irk Ayrimi ile Mücadele Günü’ olduguna dikkati çekerek, “Nevruz Bayrami’nin ve ‘21 Mart Uluslararasi Irk Ayrimi ile Mücadele Günü’nün basta Filistin, Dogu Türkistan, Arakan olmak üzere irkçiligin, savaslarin, soykirim ve isgallerin olmadigi, barisin, adaletin, hosgörünün hakim oldugu bir dünyaya vesile olmasi dilegiyle sözlerime son veriyor, bu güzel iftar sofrasinda bizleri bir araya getiren Yerli Düsünce Derneginin degerli baskani Metin Gündogdu Bey’e tesekkür ediyor, sevdiklerinizle nice Ramazanlara erismeniz dilegiyle sizleri tekrar saygi ile selamliyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile