Toroslar'da Zafer Haftasi, Karakucak Güresleriyle Senlenecek

İçel’in merkez ilçe Toroslar Belediyesinin geleneksel olarak düzenledigi karakucak güresleri, 29 Agustos’ta Sogucak, 30 Agustos Zafer Bayrami’nda Gözne Mahallesi’nde yapilacak.

Ünlü sanatçilar Kiraç, Kurtulus Kus ve Burak Bulut konserleriyle 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 100’üncü yil dönümünü coskuyla kutlayacak olan belediye, ata sporu güresi bu yil da Zafer Haftasi’nda İçellilerle bulusturacak. Toroslar Belediyesinin Sogucak ve Gözne mahallelerinde 2 gün üst üste organize edecegi karakucak güresleri, 29 Agustos Pazartesi günü Sogucak güres alaninda saat 14.00’da baslayacak. Türkiye’nin dört bir yanindan sporcularin katilacagi müsabakalar minikler, yildizlar ve büyükler kategorisinde gerçeklestirilecek. Türk güresinin efsane isimlerinin de yer alacagi etkinligin ikincisi ise 30 Agustos Sali günü Zafer Bayrami’nda Gözne Güres Alaninda saat 14.00’da yapilacak. Sporcular er meydanina çikarak, atalarimizin destansi zaferi anisina mücadele edecek. Güres müsabakalarinda kategorilerinde dereceye girenlere madalya ve para ödülü verilecek.

Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz, 7’den 70’e tüm hemsehrilerini müsabakalari izlemeye davet etti. 30 Agustos Zaferi’nin 100’üncü yil dönümü etkinlikleri çerçevesinde gerçeklestirecekleri güres müsabakalarina katilacak tüm sporculara basarilar dileyen Yilmaz, amaçlarinin ata sporu güresi gençlere sevdirmek oldugunu belirterek, "Hem zaferimizi kutluyoruz hem de ata sporumuzu yasatiyoruz. Agustos ayi, Türk’ün zafer ayidir. Ünlü sanatçilarimizin sahne alacagi konserlerimizin yani sira 2 gün üst üste düzenleyecegimiz güres müsabakalariyla Zafer Haftasi’ni halkimizla birlikte coskuyla kutlayacagiz. Sanli zaferimizin gururunu hep birlikte taçlandirmak üzere tüm halkimizi etkinliklerimize bekliyoruz. Bundan 100 yil önce birlik ve beraberlik içerisinde kanlariyla, canlariyla bu topraklari vatan yapan basta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaslarini, Kurtulus Savasi’nin tüm kahramanlarini, aziz sehitlerimizi, ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet, saygi ve minnetle aniyorum” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile