Trabzon'da '7 Iklim 7 Cografyada Bizim Yunus'a Vefa Sergisi' Açildi

TRABZON – Eskisehir Olgunlasma Enstitüsü tarafindan hazirlanan "7 Iklim 7 Cografyada Bizim Yunus'a Vefa Sergisi"nin açilisi Trabzon'da gerçeklesti.

Yunus Emre'nin vefatinin 700'ncü yil dönümü dolayisiyla enstitünün atölyelerinde hazirlanan Yunus Emre sergisi Eskisehir Valiligi himayesinde Van, Urfa, Trabzon, Izmir, Antalya, Istanbul ve Ankara olmak üzere 7 ayri ilde sanatseverlerin begenisine sunulacak.

Hamamizade Ihsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen serginin açilisi Trabzon Valisi Ismail Ustaoglu tarafindan gerçeklestirildi.

Sergiyi gezen Vali Ustaoglu ve esi Senay Ustaoglu, kamu kurum müdürleri ile sanatseverler, Eskisehir Olgunlasma Enstitüsü Müdürü Turna Gülsen'den sergiyle ilgili bilgi aldi.

Gülsen, AA muhabirine, Eskisehir Valiliginin himayelerinde gerçeklestirilen proje kapsaminda Yunus Emre'yi Türkiye’nin 7 bölgesinde 7 ilde açtiklari sergiler ile tanittiklarini söyledi.

Serginin ikinci duraginin Trabzon oldugunu ifade eden Gülsen, "Gittigimiz yerlerde aldigimiz intibalar bizi çok heyecanlandirdi. 'Biz, size Yunus'u getirdik.' dedik ama herkeste Yunus'u gördük. Ve bundan çok mutlu olduk. Gönlümüzün gözüyle el emegimizle yaptigimiz ürünlerimizi bugün de Trabzonlularla paylasmaya geldik." dedi.

Gülsen, eserlerin 3 yilda hazirlandigini dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Kiyafetlerimizin kumaslari tezgahlarda dokunarak, tek tek igne ve iplik kullanilarak elde dikildi. Sergimizde bulunan tablolarimiz ve diger eserlerimiz de tamamen elde yapildi. Heybelerimizi kendimiz dokuduk. Yunus deyince akla aliç, heybe ve bugday gelir. Biz bu üç konu üzerinde çok yogunlastik ve Yunus Emre'miz için 91 parça ürün hazirladik."

Trabzon'dan sonra Sanliurfa'ya gideceklerini aktaran Gülsen, "Son duragimiz ise Ankara olacak. Yunus Emre'nin felsefesini anlamak ve anlatmak bizim boynumuzun borcu oldu. Çünkü Yunus Emre'yi, Eskisehir'den tüm Türkiye'ye tanitmak için sergimizi 7 bölgemizde vatandaslarimizla bulusturacagiz." diye konustu.

Trabzon Olgunlasma Enstitüsü Müdürü Sibel Karabina ise serginin 2 gün boyunca açik kalacagini söyledi.

Karabina, Eskisehir Valiligin himayelerinde Olgunlasma Enstitüsü tarafindan hazirlanan sergiyi Trabzon'da misafir etmekten duyduklari memnuniyeti dile getirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile