TT Ventures PILOT'un Girisimleri Tüketici Elektronigi Fuari CES'te Yer Aldi

TT Ventures PILOT'un Girisimleri Tüketici Elektronigi Fuari CES'te Yer Aldi

TT Ventures girisim hizlandirma programi PILOT’un girisimleri, tüketici elektronigi fuari CES 2024’te, yenilikçi fikirlerini ve projelerini tanitiyor. Türkiye’yi gelecege tasimak adina yaptiklari yatirimlarla girisimcilik ekosistemini büyütmeye devam ettiklerini belirten TT Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, “Girisim hizlandirma programimiz PILOT’un mezunlari olan girisimlerimizin de yer aldigi fuara, Türk girisimcilerin ilgisi ülkemizin teknoloji ve inovasyon alanindaki yükselisini de ortaya koyuyor” dedi.

Bu yil 9-12 Ocak tarihlerinde Las Vegas’ta gerçeklesen dünyanin önde gelen tüketici elektronigi fuarlarindan CES’e katilim gösteren Türk girisimler, teknoloji çözümleriyle Türkiye’nin potansiyelini uluslararasi arenaya tasiyor. Türk Telekom’un kurumsal girisim sermayesi sirketi TT Ventures’in bünyesinde yer alan PILOT’un girisimleri, dünyanin en prestijli teknoloji etkinliklerinden biri olan CES 2024’te yerini aldi.

Bu yil yapay zekâ temasi ile kapilarini açan CES 2024’te; yapay zekadan, otonom araçlara, sürdürülebilirlik için teknolojiden siber güvenlige kadar birçok baslik ele alinirken, fuardaki PILOT girisimleri de yapay zekâ, optimizasyon, sanal gerçeklik üzerine kurulu yenilikçi fikirlerini tanittilar. Bu kapsamda fuarda, Dijital Reklam Optimizasyon ve Otomasyon Platformu Adsbot, Video Analitik Çözümü Xena Vision, Yapay Zekâ Tabanli Sadakat Yönetimi Çözümü Efilli, Kollektif Veri Açiklama Servisi Co-one, Yapay Zekâ Tabanli Navigasyon ve Lokalizasyon Çözümleri Link Robotics ve egitim için Sanal Gerçeklik ve Arttirilmis Gerçeklik Platformu Nara, yerli teknolojilerini dünyanin birçok ülkesinden fuara gelen katilimcilara ve yatirimcilara tanitma firsati buldu.

“Türk girisimcilerin fuara ilgisi ülkemizin teknoloji ve inovasyon alanindaki yükselisini ortaya koyuyor”

Girisimcilik ekosistemine de ev sahipligi yapan CES 2024’te, TT Ventures girisim hizlandirma programi PILOT’un girisimleri de yeni nesil teknolojileri, ürün ve hizmetleriyle boy gösterdi. TT Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, “Girisim hizlandirma programimiz PILOT’un mezunlari olan girisimlerimizin de yer aldigi fuara, Türk girisimcilerin ilgisi ülkemizin teknoloji ve inovasyon alanindaki yükselisini de ortaya koyuyor. Biz bunu henüz baslangiç adimlari atiliyorken fark ettik. 10 yil önce, yeni nesil teknolojileri ve bu teknolojileri besleyen girisimleri ilk sahiplenen kurumlardan biri olduk. Türk girisim ekosistemindeki öncü rolümüzle; yenilikçi ürünlere sahip girisimleri destekleyerek ülke ekonomisine fayda saglarken, San Francisco’daki TT Ventures ofisimiz ile girisimleri dünyaya baglayan bir köprü vazifesi görmeye devam ediyoruz. 2018 yilinda erken ve orta asama girisimleri Türk Telekom destekleri ve yatirimi ile büyütmek ve deger saglamak üzere kurdugumuz girisim sermayesi sirketimiz TT Ventures araciligi ile bugüne kadar 16 farkli girisime yatirim yaptik. 2022 yilinda kurdugumuz TT Ventures Girisim Sermayesi Yatirim fonu üzerinden de 2023 yili boyunca birçok girisime yatirim yaptik. TT Ventures Girisim Sermayesi Yatirim Fonumuz da bizlere hem girisimler hem de yatirimcilar için uzun vadeli deger olusturma imkâni sagliyor. PILOT ile bugüne kadar 111 girisime toplamda yaklasik 32 milyon TL nakit destegi sagladik. Bunlardan 52’si yurt içi ve yurt disindan toplam tutari 30 milyon dolari asan yatirim alarak proje ve fikirlerini gelistirme firsati yakaladi. Girisimlere destegimiz bununla da sinirli degil. Eminönü’ndeki Santral binamizin yani sira, ana destekçisi oldugumuz Atatürk Kültür Merkezi’ndeki TT Ventures Girisimcilik Merkezi ile girisimlere, gelecege yön verecek birçok fikri hayata geçirmelerini saglayacak yepyeni bir kapilar açiyoruz. Türkiye ve global pazarlar arasinda teknoloji köprüsü olma yolundaki hedefimize emin adimlarla ilerlerken, destegimizle büyüyüp küresel basarilara imza atacak çok daha fazla girisim çikarmayi amaçliyoruz” dedi.

PILOT girisimleri basarilariyla dünyaya yayildi

PILOT mezunlari, dünyanin her yerinde faaliyet gösteriyor. PILOT’tan mezun olarak yatirim alip dünyaya açilan startup’lardan biri MentalUP. Türk Telekom’un ortak oldugu oyunlastirilmis egitim platformu MentalUP 120’den fazla ülkede 15 milyon kullaniciya sahip. Türk Telekom Ventures yatirimlarindan Virasoft ise dijital patoloji alaninda yapay zekâ destekli karar destek ürünü ile Ortadogu ve Türki Cumhuriyetler’den sonra Amerika’da faaliyetlerine baslayarak global alandaki hizli büyümesini sürdürüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile