TTB Yönetiminin Düsürülmesi Davasinin Görülmesine Baslandi

Ankara Cumhuriyet Bassavciliginin, TTB yönetiminin düsürülmesi talebiyle açtigi davanin görülmesine baslandi.



Ankara Cumhuriyet Bassavciliginin, Türk Tabipleri Birligi (TTB) yönetiminin düsürülmesi talebiyle açtigi davanin görülmesine bugün baslandi. Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesindeki ön inceleme durusmasina, görevden alinmalari istenen TTB Merkez Konseyinin üyeleri ile avukatlari katildi.

Ankara Cumhuriyet Bassavciliginin hazirladigi davanamenin özetinin okunmasi sonrasi söz alan TTB Merkez Konseyi üyelerinin avukatlari, bassavciligin durusmayi takip etmemesi nedeniyle dosyanin islemden kaldirilmasini talep etti. Talebi degerlendiren hakim, Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nda bassavciligin durusmalara katilmasini emredici bir hüküm bulunmamasi nedeniyle avukatlarin istemini reddetti.

Davanamede, TTB Merkezi Konseyi Baskanligi ve Sebnem Korur Fincanci’nin hasim olarak gösterildigini, fakat davanamenin düzenlendigi tarihte kimlerin Merkez Konseyi üyesi olduguna dair bir tespitin yapilmadigini savunan avukatlar, görevine son verilmesi istenen kisilerin söz haklarinin ihlalinin hukuka aykirilik teskil edecegini öne sürdü. Avukatlar, bu nedenle davanin usulden reddine karar verilmesini talep etti. Hakim, bu talebi de reddetti. Fincanci’nin avukati Oya Meriç ise TTB Merkez Konseyi Baskaninin, kurul üyeleri içinden seçildigini, bu nedenle müvekkilinin görevden alinmasina yönelik müstakil bir talebin ileri sürülemeyecegini belirtti.

Avukat Meriç’in itirazinin da reddi ve durusmada tahkikat asamasina geçileceginin belirtilmesi üzerine söz alan avukatlar, esitlik ilkesine aykiri hareket ettigini öne sürdükleri hakimin reddini istedi.

Reddi hakim talebi üzerine mahkeme, talebin incelenmesi için mütalaa evrakinin bir üst mahkemeye gönderilmesine hükmetti ve davayi 8 Subat’a erteledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile