Tunceli'de Yarali Alaca Baykuslar Doga Korumaya Emanet

Tunceli'de Yarali Alaca Baykuslar Doga Korumaya Emanet

Tunceli’de vatandaslar tarafindan yarali halde bulunan 2 alaca baykus Doga Koruma ve Milli Parklar Subesi ekipleri tarafindan koruma altina alindi.

Tunceli’de iki ayri noktada kanatlari kirik ve yarali sekilde alaca baykus gören vatandaslar, durumu Doga Koruma ve Milli Parklar Subesi ekiplerine bildirdi. Olay yerine giden ekipler, alaca baykuslari alarak tedavi ve beslenmelerini yapmak üzere kuruma getirdi. Kanatlarinda kiriklar tespit edilen biri disi biri de erkek olan baykuslarin, Doga Koruma ve Milli Parklar Subesinde görevli veteriner hekim tarafindan tedavilerine baslandi. Beslenmeleri de ihmal edilmeyen baykuslarin iyilesmesi halinde yeniden dogal ortamlarina birakilacagi belirtildi.

Baykusgiller familyasina ait bir kus türü olan alaca baykusun boyu 37 ile 39 santimetre, kanat açikligi ise 94 ile 104 santimetre arasinda degisiyor. Genellikle ormanlar ve büyük parklarda yasayan ve geceleri hareketliyken, gündüzleri dinlenerek geçiren bu kuslarin ötüsü özellikle geceleri oldukça belirgindir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile