Tunus'ta, Meclis'te 18 Milletvekili Bulunan Onur Koalisyonu'nun Baskani Seyfeddin Mahluf Kaçirildi

Tunus Meclisi'nde 18 milletvekili bulunan Onur Koalisyonu'nun Baskani Seyfeddin Mahluf'un, baskent Tunus'taki askeri mahkemenin önünde sivil giyimli kisiler tarafindan kaçirildigi bildirildi.

Onur Koalisyonu Baskani Mahluf'un avukati Enver Evlad Ali, AA muhabirine yaptigi açiklamada, "Mahluf, adliyeye sorgu hakimine teslim olmaya giderken sivil giyimli kisiler tarafindan kaçirildi." ifadelerini kullandi.

Müvekkili Mahluf'un askeri mahkeme sorusturma hakimine teslim olmaya karar verdigini kaydeden Ali, söz konusu sivil giyimli kisilerin Mahluf'u bir arabaya zorla bindirerek bilinmeyen bir yere götürdüklerini dile getirdi.

Ali, müvekkilinin nerede oldugunu bilmediklerini ve kaçiranlarin muhtemelen güvenlik güçleriyle baglantili bir birim oldugunu ifade etti.

Tunus resmi makamlari tarafindan olayla ilgili henüz bir açiklama yapilmadi.

- Seyfeddin Mahluf ve "Havalimani olayi"

Tunus Havalimani'nda, mart ayinda yasanan olayda güvenlik görevlilerinin hakkinda yurt disi çikis yasagi olmayan ve yasal herhangi bir engeli bulunmayan bir kadinin, ülke disina çikisina "keyfi" bir sekilde engel olduklari belirtilmisti.

O sirada havalimaninda olan Onur Koalisyonu milletvekillerinden, Baskan Seyfeddin Mahluf, Abdullatif el-Alevi, Muhammed Affas ve Mahir Zeyd, duruma müdahale ederek kadinin hakkini savunduklarini açiklamisti.

Havalimanindaki bu anlasmazligin ardindan, devrik Devlet Baskani Zeynelabidin bin Ali döneminde uygulanan, "terör süphesi bulunanlarin ülke disina çikisinin engellenmesi"ni öngören bir prosedürün yürürlükte oldugu ortaya çikmisti.

Tunus askeri yargisi, 31 Temmuz'da Meclis'te 18 milletvekili bulunan Onur Koalisyonu milletvekillerinden 4'ü hakkinda havalimani olayi davasiyla ilgili tutuklama karari vermisti.

Onur Koalisyonu Milletvekili el-Habib bin Siydhum da tutuklama kararini sosyal medyadan duyurmustu.

Askeri mahkeme 3 Agustos'ta, söz konusu 4 milletvekili ve bir avukat hakkinda çikarilan tutuklama kararini iptal etmisti.

Baskent Tunus'taki Daimi Askeri Mahkemesi Sorgu Hakimi, Onur Koalisyonu Baskani Seyfeddin Mahluf, Abdullatif el-Alevi, Muhammed Affas ve Mahir Zeyd ve avukat Mehdi Zagruba hakkindaki arama kararinin iptaline hükmetmisti.

Mahkeme kararinda, bu kisiler haklarindaki diger hukuki prosedürlerin tamamlanmasinin beklendigi belirtilmisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile