Türel, 'Alanyaspor’a Destek Karşılığı Sahilleri Altid İşletecek”

Türel, 'Alanyaspor’a Destek Karşılığı Sahilleri Altid İşletecek”

Antalya’nın Alanya ilçesini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanyaspor’a 1.5 milyon lira bağış yapmaları ön şartıyla Alanya sahillerinin ALTİD tarafından işletilmesi konusunda prensipte anlaştıklarını açıkladı.


Başkan Menderes Türel, Alanya ilçesi ziyaretinde yoğun bir gündemle ziyaretlerde bulundu, sorunlara çözüm aradı. Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney’in de hazır bulunduğu ziyaret programın çerçevesinde ilk olarak Alanya’daki 102 muhtarlarla bir araya gelen Türel, Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilk olan Muhtar Bilgilendirme Merkezi uygulamasını tanıttı.

Daha sonra Alanya Kaymakamı Erhan Öztürk’ü ziyaret eden Türel, ardından Hükümet Konağı’nda açılan Alanya Koordinasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney’den ilçe sorunları ile ilgili bilgi alan Türel, burada Alanya Turizm İşletmecileri Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ve yönetim kurulu üyeleriyle toplantı yaptı.

Türel, ardından Alanyalı hal komisyoncuları ile bir araya geldi. Alanya Sanayi ve Ticaret Odası’nı (ALTSO) ziyaret eden Türel, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in Alanya’ya doğal gaz gelmesi konusunda başlattığı kampanyaya destek verdi. Türel, her türlü katkıyı koymaya hazır olduklarını ifade etti.

Son olarak Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Türel, soruları yanıtladı.

ALANYA’NIN BİRİKMİŞ SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ
Büyükşehir Belediyesi olarak, yeni yasa ile birlikte Alanya’ya en iyi hizmeti vererek yıllardır birikmiş sorunlarını çözmek istediklerini belirten Başkan Menderes Türel, “Bu sabah yaptığımız toplantıda muhtarlardan biri 44 yıldır, diğeri 30 yıldır çözülemeyen sorunlarından bahsetti. Alanya’ya yazık değil mi. Bu sorunları kısa, orta ve uzun vadede planlayarak çözeceğiz. Yapacağımız çok iş var. Alanya’ya en iyi hizmeti vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

ALTİD’LE ÖN MUTABAKAT
Başkan Menderes Türel, Alanyaspor’a 1.5 milyon lira bağış yapmaları ön koşuluyla Alanya sahillerinin ve su sporları ünitelerinin eskiden olduğu gibi ALTİD tarafından işletilmesi konusunda mutabakata vardıklarını söyledi.

Türel şöyle konuştu:
“ALTİD Alanya sahillerinde kaliteli hizmet sunan bir turizm örgütü. Şu anda Alanya sahilleri konusunda yetki henüz bizde değil. 1 hafta 10 güne kadar yetkiyi alacağız. Yetkiyi aldığımızda bu sahillerin ALTİD tarafından eskiden olduğu gibi işletilmesi konusunda mutabık kaldık. Bizim sahillere bakış açımız belli. Konyaaltı’nda olduğu gibi tüm sahillerde halkımıza en kaliteli hizmeti vermek istiyoruz. Bu hizmeti verirken hiçbir maddi beklenti içinde değiliz. Bu beklentimizi ALTİD’le de paylaştık. Maliye’nin Konyaaltı’nda olduğu gibi bize tahakkuk edeceği ücreti ödemeleri suretiyle sahillerin ALTİD tarafından işletilmesi konusunda prensipte anlaştık. Ancak bu durumu bir ön koşula bağladık. ALTİD turizmde bir çatı örgüt. Alanya’nın sosyal hareketlerine destek olmalı. Kendilerine Alanya’daki en önemli sevdamız, taraftarı olduğumuz Alanyaspor’a destek olmaları beklentimizi ilettik. Alanyaspor’a 1.5 milyon lira bağış yapmalarını ön koşul olarak sunduk. Bunu sağladıkları takdirde yolumuza sıkıntı olmadan devam ederiz. Buna sıcak yaklaşım göstermeleri en büyük dileğim.”
HAL ESNAFINA KİRA ARTIRIMI OLMAYACAK
Başkan Türel, toptancı hal esnafıyla da bir araya geldiklerini ifade ederek, hal esnafının Türkler beldesinde yapılacak yeni hal alanına taşınmaları konusunda mutabakat sağladıklarını belirtti.

Hal komisyoncularına seçimden önce ‘Ne yapacaksak birlikte yapacağız’ sözü verdiğini hatırlatan Türel şunları söyledi:
“Hal esnafımız bize bir teklif sundu. Şimdiki kullandıkları iş yerlerinin kira bedeli üzerinden, hiçbir artırım olmadan, Türkler beldesinde yapılacak toptancı hale taşınma konusunda mutabakata vardık.Hal komisyoncuları bugünkü metrekare fiyatında yeni halde yer imkanına kavuşacak. Hal esnafımıza ayrıca bütçelerine göre küçük ya da büyük dükkan tercih imkanı da sunduk. Amacımız Alanya’daki tüm halleri tek bir yerde toplayarak, son derece modern, çağdaş bir toptancı hale kavuşturmak.”
HİZMETİN HASEDİ OLMAZ
Alanya’da çok güçlü bir hizmet biriminin yapılanması içinde olduklarını anlatan Türel, “Şu anda yeni düzene geçiş süreci yaşıyoruz. Bu birimleri ayrım yapmaksızın tüm ilçelerimizde oluşturuyoruz. Alanya’ya her zaman farklı bir önem verdiğimizi hep söyledik. Bu hizmetleri ilçe belediye başkanlarına nispet olsun diye yapmıyoruz. Büyükşehir Yasası’nda her belediyenin yetki ve sorumlulukları bellidir. Biz bu birimleri hizmetlerimizi daha etkin ve kısa sürede yapmak için kuruyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelerimizle el ele vererek en iyi hizmeti vermek istediğimizi hep söyledik. Hizmetin hasedi olmaz” dedi.

ÇEVREYOLU VE OTOBAN
Alanya çevreyolu üzerinde de çalıştıklarını ifade eden Türel, “Bu konuda 2 aydır Karayolları ile ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Yolun geçtiği yerlerle ilgili imar sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. İşin bürokratik tarafını çözdükten sonra yapılacak çevre yolu ile Alanya’nın sahile sıkışan trafik sorunu çözeceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

Antalya-Alanya otobanı konusunda da sevindirici gelişmeler olduğunu aktaran Başkan Türel, “Kalkınma Bankası projeyi onayladı. Bundan sonra Ulaştırma Bakanlığı otobanı ihaleye çıkarıp tamamlayacak. Eskiden Antalya-Alanya arası duble yolu hayal ederdik, şimdi kesintisiz otoban ulaşımına kavuşacağız” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile