Turistik beldede sokak köpekleri aşılanıyor

Nevşehir'in merkeze bağlı turistik Göreme beldesinde yerli ve yabancı ziyaretçileri rahatsız eden sokak köpekleri, İstanbul'dan gelen uzman ekipler ta

Nevşehir'in merkeze bağlı turistik Göreme beldesinde yerli ve yabancı ziyaretçileri rahatsız eden sokak köpekleri, İstanbul'dan gelen uzman ekipler tarafından, mobil araç ile aşılandıktan sonra kısırlaştırılıyor.

Göreme Belediyesi'nin başlattığı proje ile getirtilen uzman bir ekip, gezici 'Köpek Kısırlaştırma Aracı' ile çalışmalara başladı. Göreme'nin değişik noktalarında yakalanan başıboş 35 köpek, boş bir alanda duran mobil araçta aşıları yapıldıktan sonra kısırlaştırıldı. Kısırlaştırılmak istenen sokak köpeklerinin yakalanması sırasında uzmanlar zaman zaman zor anlar yaşarken, kasabada başıboş gezen 60 köpeğin kısırlaştırılmasının hedeflendiği kaydedildi.

Üç gün boyunca Göreme'de çalışmaların süreceğini ve sokak köpeklerinin kısırlaştırılacağını söyleyen Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, "Bu proje ile başıboş köpekler sokaklardan alınıyor, aşılanıyor ve kısırlaştırılıyor. Parazitlere karşı tekrar ilaçlanıyor ve alındıkları yerlere bırakılıyorlar. 3 gün sürecek çalışmamızda 60 hayvanın aşılanarak kısırlaştırılmasını hedefliyoruz." dedi.

'Sokak Hayvanlarını Aşılama ve Kısırlaştırma Projesi'nin insan sağlığı için olumlu bir çalışma olduğunu belirten Başkan Cingil, daha önce çok sayıda il ve ilçede bu projenin uygulandığını belirterek, "Şimdi Göreme'de bu çalışmalara başladık, sokak köpeklerini kısırlaştırıp, aşılayarak yeniden doğal ortamlarına bırakacağız. Göreme'nin turizm merkezi olması nedeniyle de bunu yapmamız gerekiyordu. Özellikle köpeklerden insanlara kuduz başta olmak üzere bulaşan önemli hastalıklar var. Bu hastalıklardan korunmak için bu çalışmayı yapmak gerekiyor. Bunun yanı sıra çocukların da sıkça muhatap oldukları bu köpeklerin aşılanması sağlık açısından önemli kazanımlar sağlayacaktır." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile