Türk Büyüklerinin Adı, Okul Sınıflarında Yaşayacak

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, okullardaki sınıflara Türk tarihine iz bırakmış kişilerin isminin verilmesi için protokol imzalandı

MANİSA - Saruhanlı'da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Belediyesi arasında, okullardaki sınıflara Türk tarihine iz bırakmış kişilerin isminin verilmesine ilişkin protokol imzalandı.

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, belediye binasında düzenlenen imza töreninde, Türk tarihinde yer edinmiş kişilerin isimlerinin, okul sınıflarında yaşatılması amacıyla bir çalışma başlattıklarını bildirdi.

Projenin ilk etapta pilot olarak belirlenen bir okulda uygulanacağını kaydeden  Yaralı, "Çocuklarımız A, B, C yerine, Mevlana Celalettin Rumi, Yunus Emre, Mimar Sinan, Mehmet Akif Ersoy gibi şahsiyetlerin isimlerini taşıyan sınıflarda, maneviyatı olan atmosferde eğitimlerini sürdürecek" dedi.

İlçede 52 okulda, 443 sınıfta 8 bin 244 öğrencinin eğitim gördüğünü aktaran İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık da, projenin ilk etapta 30 sınıfta uygulanacağını bilgisini verdi.

Yaralı ve Işık, daha sonra protokol imzaladı.

Uygulamaya kısa süre içerisinde geçileceği belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile