Türk Çift, El Isi Bileklik Satarak 25 Günde 3 Ülke Gezdi

Türk Çift, El Isi Bileklik Satarak 25 Günde 3 Ülke Gezdi

Türkiye’den otostop çekerek yollara düsen Türk çift, el isi bileklik satarak 25 günde Kuzey Makedonya, Arnavutluk ve Kosova’yi turladi.

Istanbul’da dünyaevine girdikten sonra otostop çekerek Türkiye’yi gezen Hamit-Özlem Akin çifti, otostop yoluyla bu kez rotayi yurt disina çevirdi. Balkanlar’da otostop çekerek Kuzey Makedonya ve Arnavutluk’u gezip, Kosova’ya geçen Türk çift, ihtiyaçlarini da el isi kolye satarak karsiliyor. Türk nüfusunun yogun olarak yasadigi Prizren’de 1 haftadir bulunduklarini belirten genç çift, Osmanli döneminden kalma tarihi Tasköprü önünde açtiklari tezgahta bileklik satiyor. Son 25 günde 3 ülke gezen çiftin bir sonraki duragi ise Karadag.

"Sosyal medyada ismimiz ’evli barksiz’, evlendigimiz gün yola çiktik"

Geçimlerini bilekli satarak sagladiklarini ifade eden Hamit Akin, "Bölgede otostopla geziyoruz. Geçimimizi bileklik satarak sagliyoruz. Türkiye’de 4 yildir seyahat ediyoruz, aslinda 4 yildir yollardayiz biz. Ilk 2 yilini bisikletle gezdik, son 2 yilini da otostopla devam ettik, bisiklet bizi kisitladi. Türkiye’den bir gelir kaynagimiz olmadigi için gittigimiz yerlerde sokakta tezgah açip bileklik satarak geçimimizi sagliyoruz. Aslinda çogu gezgin de bu sekilde geziyor ilk etapta. Sosyal medyaya da biz daha yeni baslayabildik, Instagram ve Youtube’ta 1-2 aydir variz. Bizim sosyal medyada ismimiz de ‘evli barksiz’ bu arada. Evlendigimiz gün yola çiktik. Mobilyaci gezmek yerine dünyayi gezmeye karar verdik. Attik kendimizi yollara, 4 senedir geziyoruz” diye konustu.



“Kosova’dan sonra Karadag’a geçecegiz”

Farkli kültürlere taniklik etiklerini söyleyen Hamit Akin, “Farkli insanlarla tanisiyoruz, bu bizim için bayagi güzel bir sey. Yolda parayla satin alamayacagimiz deneyimler elde ediyoruz. O yüzden de yolda olmayi tercih ediyoruz. Simdilik bir dönüs planimiz yok. Ama ileride ne olur bilmiyorum, böyle gittigi yere kadar gezmeyi düsünüyoruz. Kosova’dan sonra Karadag’a geçecegiz. Karadag’dan sonra da Bosna Hersek’e dogru gitmeyi düsünüyoruz. Buralara gelmisken bütün Balkanlar’i rahat rahat, sindire sindire gezmeyi düsünüyoruz. Otostopla geziyoruz. Bir de bizim zaman sikintimiz olmadigi için gittigimiz yerde çok uzun süre kalabiliyoruz. Planli gelmedik. Mesela arkadaslarimiz Prizren’e geliyor, 2-3 gün durabiliyor en fazla. Biz buraya geldik, bir planimiz yoktu 1 haftadir Prizren’deyiz. Yani keyfimiz yerindeyse oradan uzaklasmiyoruz, kaliyoruz uzun süre. Balkanlar’i da böyle sindire sindire gezecegiz yani. Bir acelemiz olmadigi için uzun süre kaliriz burada" ifadelerini kullandi.

“Sürekli Prizren halki bizi bir yere götürüyor. Bize gerçekten çok iyi sahip çikiyorlar”

Hamit Akin, “Prizren’de çok fazla Türk nüfusu oldugu için bizi çok iyi karsiliyorlar. Yani bizi böyle bir emanetmis gibi görüyorlar. Buraya geldiklerinde, Türk oldugumuzu duyduklarinda ‘Hemen tezgahi kapatin yemege gidiyoruz, hadi eve gidiyoruz’. Rahat rahat satis yapamadik aslinda. Çünkü sürekli Prizren halki bizi bir yere götürüyor. Biri kahveye, biri çaya götürüyor. Buradaki dernekler olsun, bize gerçekten çok iyi sahip çikiyorlar. Biz de bileklik satiyoruz, onlarla sohbet ediyoruz, aksamlari ziyaret ediyoruz, Osmanli dönemini anlatiyorlar. Bizim için çok kiymetli. Daha önce hiç bilmedigimiz seyleri ögreniyoruz. Prizren halki bu konuda gayet iyi yani, bizi çok iyi karsiladilar. Buradan çok tesekkür ederim onlara" seklinde konustu.



“Yolda çok zorlu bir durumla karsilasmiyoruz”

Özlem Akin ise, “Mobilyaci gezmek yerine dünyayi gezmeye karar verdik. Bu bizim için çok kolay aslinda. Insanlar çok soruyor nasil yaptiniz zor olmuyor mu yoldayken diye. O istek ve arzu varken özellikle her seyi deneyimlememe ve tecrübe istegi oldugu için hiçbir sekilde bir zorlugunu yasamiyorum aslinda. Çünkü deneyimledikçe, tecrübe ettikçe iyi ki bu yoldayim diyorum, birlikte hatta bunu söylüyoruz. O yüzden çok fazla bir zorluk yok bizim için su an. Özellikle bana çok soruyor insanlar, bir kadin olarak yolda ne gibi zorluklar çekiyorsun diye. Ama o hissiyati su an ne desem anlatamam. Yolda çok zorlu bir durumla karsilasmiyoruz, bilmiyorum belki iyi enerjimizden kaynakli belki de” diye konustu.



“Evlenmeden önce bu hayalimizi söyledigimizde bize karsi çikmislardi”

Ailesiyle irtibat halinde oldugunu söyleyen Özlem Akin, “Onlarin su an geldikleri konum beni çok mutlu ediyor yani gurur duyuyorum. Çünkü söyle biz evlenmeden önce bu hayalimizi biz neredeysek onlar da çadirlarini alip yanimiza gelmeye basladilar. Su an babam karavan yapip Türkiye’yi gezmeyi düsünüyor, o yüzden çok gurur duyuyorum. Hatta babam, bana ragmen direndigin için tesekkür ederim, o yüzden senle gurur duyuyorum, der” ifadelerini kullandi.

Prizren halkindan bahseden Özlem Akin, “Inanilmaz bir yardimseverlik ve inanilmaz bir ilgi var. Bu benim çok hosuma gitti. En uzun zaten Prizren’de kaldik. Burada insanlar söyle, normalde biz bilezik satiyoruz ama insanlar burada destek olmak amaçli geliyorlar yanimiza. Bileklik almaktan ziyade daha çok destek oluyorlar. Insanlar çok asiri ilgili, samimi. Normalde iki gün diye geldik ama su an bir hafta oldu. Insanlar çok güzel, çok güzel karsiliyorlar” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile