Türk Dizilerinin Ortadoğu'daki Rayting Hasadını Mobilyacılar Toplayacak

Ortadoğu'da, siyasi gelişmelerin yanı sıra Türk dizilerine duyulan yoğun ilgiyle pekişen Türkiye ilgisi, ticari alana her geçen gün daha büyük bir iş potansiyeliyle yansıyor

Ortadoğu'da, siyasi gelişmelerin yanı sıra Türk dizilerine duyulan yoğun ilgiyle pekişen Türkiye ilgisi, ticari alana her geçen gün daha büyük bir iş potansiyeliyle yansıyor. Suriye'nin Şam kentinde mobilya, mutfak, ev tekstili ve yan sanayi alanında, gerçekleştirilecek "MOBITEX fuarı da bu çerçevede Türk firmalarının yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Bu yıl ilk kez Türkiye Milli Katılımı'yla gerçekleştirilecek olan fuarın, toplam katılımcı firmalarının yarıdan çoğunu, Türk firmalarının oluşturabileceği belirtiliyor. Katılımcı Türk firmaları ise bölgede tüketici eğiliminin giderek artan oranda Türk dizilerinde görüntülenen dekorasyon trendlerine yöneldiği, Türk marka ve ürünlerine her geçen gün daha ilgi merak ve güven duyulduğu gerekçesiyle MOBİTEX'in kendileri için önemli bir ticaret hacmi oluşturacağı beklentisi içinde.
Türkiye Milli Katılım organizasyonunu Merkür Fuarcılık'ın yaptığı Uluslararası Mobilya, Mutfak, Ev Tekstili, Halı ve Yan Sanayileri Fuarı MOBITEX, 5-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Merkür Fuarcılık yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Şam'ın en büyük fuar alanı Şam Uluslararası Fuar Merkezi'nde 4. kez düzenlenecek olan fuar, bu yıl ilk kez Türk katılımcı firmalarını Ortadoğulu alıcılar ile "milli katılım" düzeyinde bir araya getirecek. Geçen yıl toplam 72 firmanın katıldığı fuarda,
Türkiye'den bireysel katılımla 33 firma yer almış ve fuarı 11 bin 470 kişi ziyaret etmişti.

SURİYE DİĞER ORTADOĞU ÜLKELERİNİN KAPISI
Yetkililer, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik olarak Ortadoğu ülkeleriyle yakın işbirliği sürecini hızlandırması çerçevesinde Suriye ile vizelerin kaldırılması ve yeni gümrük tarifelerindeki kolaylaştırıcı düzenlemelerin; bölgeyi Türkiyeli üreticiler için giderek daha değerli kıldığının altını çiziyor. Diğer yandan, komşu ülkeler ile "sıfır problem" sloganı ile hareket eden Suriye'nin de; Lübnan, Irak, Ürdün gibi diğer Ortadoğu ülkeleri ile sıkı bir işbirliği süreci gözleniyor.
Tüm bunların mobilya, mutfak ve ev tekstili sektöründe Ortadoğu pazarını hedefleyen firmalar için MOBITEX fuarının önemini vurguladığını belirten yetkililer, fuarda sergilenecek ürün gruplarını da şöyle sıralıyor:
Ev mobilyaları; ofis mobilyaları; mutfak ve banyolar; mobilya aksesuarları; bahçe mobilyaları; tahta deri ve metal mobilyalar; duvar kağıtları; tablo ve aynalar; mobilya döşeme kumaş ve derileri; kimyasallar ve yapıştırıcı maddeler; asma tavan ve yer döşemeleri; jaluzi çeşitleri, mutfak ekipman ve aksesuarları.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile