Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar'ın Açıklaması

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Erzincan'da temeli atılan Mineralli Su İşletmesinde yılda 200 milyon şişe üretim yapılmasının hedeflendiğini bildirdi.

Akar, Türk Kızılayı'nın Erzincan-Erzurum karayolunun 7. kilometresindeki Erzincan Mineralli Su İşletmesi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 1939 yılında Erzincan'da meydana gelen depremde olduğu gibi bugün de Türk Kızılayı'nın Erzincan'da olduğunu belirtti.

27 Aralık 1939'da Erzincan'da meydana gelen 7.9 büyüklüğündeki depremde, 30 bin 962 kişinin hayatını kaybettiğini anımsatan Akar, Kızılay'ın o tarihte de tüm imkanlarıyla Erzincan'ın yardımına koştuğunu ifade ederek, ''Çadırlar kuruluyor, kazanlarda çorbalar kaynıyor. O gün dile getirilen bu umut, büyük gayretlerle vücut bulmuştur. Erzincan, bir kere değil, birkaç kere yıkılmıştır. Ancak, her defasında bu güzel şehir ve onun mert insanları, eskisinden daha güçlü olarak ayağa kalkmasını bilmiştir. Tıpkı Marmara gibi, tıpkı Van gibi'' diye konuştu.

-500 bin gönüllü-

Temelini ve gücünü bu ülkeden alan Türk Kızılayı'nın da ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmadığını vurgulayan Akar, şunları kaydetti:

''Afet dönemlerinde ya da kan ihtiyacında adı daha sık anılan Türk Kızılayı'nın hizmetleri afetler ve kan teminiyle sınırlı değildir. Bugün 770 şubesiyle, 10 bin seçilmiş yöneticisiyle, 500 bin gönüllüsüyle, Myanmar'dan Somali'ye, Haiti'den Endonezya'ya, Pakistan'dan Japonya'ya kadar uzanan 50'yi aşkın ülkede ve yurt içinde yürüttüğü insani yardım operasyonlarıyla dünyanın en önde gelen yardım kuruluşlarından biridir. Başka bir ifadeyle Türk Kızılayı, ihtiyaç duyulan her alanda, insani değerler doğrultusunda din, dil, ırk ayrımı yapmadan insanlığın yanında olmak adına kendini geliştirip güçlendirmekte. Bu sebeple hizmet alanlarını her geçen gün genişletmektedir.''

Akar, temelini atacakları tesisin Erzincan'ın ''ekşi suyunun'', yurt içinde ve yurt dışında milyonlarca insana ulaştırılmasını sağlayacağını belirtti.

Yıllardır bölge insanına şifa veren bu mucize suyun, Türk Kızılayı ile çok daha geniş kitlelere şifa olacağını dile getiren Akar, şöyle devam etti:

''Bugün, burada Türk Kızılayı tarafından üzerindeki tüm arama hakları ile hazineden satın alınan 330 bin metrekarelik bu arazi, bizden sonraki nesillere bırakacağımız çok önemli bir mirastır ve Erzincanımız için gerçek bir potansiyel kaynağı oluşturmaktadır. Günde 450 bin, ayda 14 milyon ve yılda 200 milyon adet şişe üretmesi planlanan Türk Kızılayı Mineralli Su Üretim Tesisleri, son teknolojiyle donatılmış büyük ölçekli bir fabrika olacaktır.''

Konuşmaların ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve diğer ilgililer tesisin temelini attı.

Muhabir: Barış Yalçınkaya / Önder Felek

Yayıncı: Cemal Coşkun
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile