Türk Konseyi Gençlik Liderler 3. Forumu Kirgizistan'da Yapildi

Türk Dili Konusan Ülkeler Isbirligi Konseyi (Türk Konseyi) Gençlik Liderler 3. Forumu, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kirgizistan gençlerinin ve ilgili devlet kurum temsilcilerinin katilimiyla Kirgizistan'in Os kentinde yapildi.

Türk Konseyi Genel Sekreter Yardimcisi Ömer Kocaman'in AA muhabirine yaptigi açiklamaya göre, Kirgiz-Özbek Uluslararasi Üniversitesi'nde (KÖUÜ) 30 Agustos-2 Eylül'de düzenlenen Gençlik Liderler 3. Forumu'na, Türk Konseyi üye ülkelerinden 50'den fazla genç katildi.

Kirgizistan Gençlik Isleri, Beden Egitimi ve Spor Devlet Ajansi ve Os Büyüksehir Gençlik Isleri Komitesinin organizasyonunda Kirgizistan'in bagimsizliginin 30. yil dönümüne ithaf edilen forumla, Türk dili konusan halklar arasindaki kardesligin ve dostlugun güçlendirilmesi amaçlandi.

Mensup olduklari ülkelerin ulusal gençlik politikalari hakkinda sunum yapan gençler, Türk dili konusan ülkelerdeki gençlerin is birligini güçlendirmenin yollarina, beklentilerine, Türk Konseyinin mevcut ve gelecekteki gençlik ve spor faaliyetlerine iliskin önerilerde bulundu.

Forum kapsaminda gençler, Bakanlar Kurulu Baskani Ulukbek Maripov, Os Belediye Baskani Almaz Mambetov'un yani sira akademisyen ve diger yerel yetkililerle bir araya geldi ve “Türk Dili Konusan Halklarin Manevi ve Geleneksel Mirasinin Korunmasinda Gençlerin Rolü” adli konferansa istirak etti.

Ilki Azerbaycan, ikincisi Kazakistan ve üçüncüsü Kirgizistan'da yapilan forum, Özbekistan’in baskenti Taskent’te 20 Eylül'de gerçeklestirilecek Türk Konseyi Gençlik ve Spordan Sorumlu Bakanlar Toplantisi'nda sunulmak üzere katilimcilarin görüs ve teklifleri içeren bir tasarinin kabul edilmesiyle sona erdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile