‘Türk Yerel Medyası AB Yolunda’ Semineri Siirt’te

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı tarafından yürütülen ve İngiltere Büyükelçiliği tarafından desteklenen 'Türk Yerel Medyası AB Yolunda' projesi devam ediyor.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın himayesindeki projenin altıncı bölgesel bilgilendirme semineri, 15-16 Mayıs 2013 tarihlerinde Siirt’te gerçekleştirilecek.

Seminer Siirt, Adıyaman, Batman, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Şanlıurfa, Şırnak ve Van illerinde bulunan gazete, televizyon, dergi, haber ajansı, radyo ve internet alanında çalışan yerel medya mensuplarının başvurularına açık.
Siirt seminerine katılım için belirtilen illerden başvuruların alınmasına, 22 Nisan 2013 tarihinde başlanacak. Yerel medya mensuplarının başvurularının alınması için son tarih 30 Nisan 2013 Salı günü olarak açıklandı.

YEREL MEDYAYA AB BİLGİSİ
Seminere katılım için başvurular internet üzerinden alınacak. Projeye ilişkin bilgilere ve seminer takvimine https://www.turkyerelmedyasiabyolunda.org/adresinden ulaşılabilecek. Türkiye çapında gazete, televizyon, dergi, radyo, internet olmak üzere tüm yerel medya mensuplarına hitap eden 'Türk Yerel Medyası AB Yolunda' projesi ile yerel medyanın, Türkiye’nin AB’ye katılım sürecini daha yakından takip edebilmesi ve sürece dâhil olması amaçlanıyor.

Seminerlerde katılımcılara; AB süreci, sürecin günlük hayata etkileri, medyaya yönelik proje ve programlar ile çevre, enerji, tarım gibi sektörel konular hakkında bilgilendirme yapılıyor. Ayrıca, katılımcılara, çalışmalarında AB sürecini takip etmelerini kolaylaştıracak bilgi ve belgeler de sunuluyor .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile