Türkiye'de Ilk Kez 'TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi' Alan Oda Malatya TSO Oldu

Türkiye'de Ilk Kez 'TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi' Alan Oda Malatya TSO Oldu

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO), Türkiye’de ilk kez “TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi” alan Ticaret ve Sanayi Odasi oldu.

MTSO’da düzenlenen bir program ile TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi TSE Malatya Belgelendirme Müdürü Eraslan Yilmaz tarafindan MTSO Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu’na teslim edildi. “TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi” alan ilk odanin Malatya TSO olmasinin memnuniyet verici oldugunu kaydeden Baskan Sadikoglu, “Göreve geldigimiz günden bu güne, üyelerimizi merkeze alarak attigimiz her adimda hep daha iyiye odaklandik. Odamizi belge odaciligindan bilgi odaciligina tasimak için güçlü adimlar attik, atmaya da devam ediyoruz. 96 yillik tarihinde 6 bin 600 olan odamizin üye sayisini yaptigimiz etkili çalismalarla yüzde 50 arttirarak 99’uncu yilinda 9 bin 600’e çikardik. Üyelerimize daha hizli hizmet vermek adina Web sitemizi “dijital oda” statüsüne kavusturduk. Hizmet kalitemizin yükselmesi ve üyelerimizin islemlerinin daha hizli bir sekilde yürütülmesi için Odamizin hizmet katini bastan asagi yeniledik. Daha modern bir yapiya kavusturduk. TOBB akreditasyonunda 13 yildir C kategorisinde olan odamizi, uluslararasi bagimsiz denetçilerin denetimi sonrasi 1 yil gibi kisa sürede B kategorisine yükselttik. Hedefimiz A sinifina yükselmek. Bölgemizin en güçlü Odasi konumunda olan Malatya Ticaret ve Sanayi Odamizin, TOBB Akreditasyonundaki A sinifinin hem üyelerimize hem de ilimize yakistigini ve hak ettigini düsünüyoruz” ifadelerini kullandi.

“Türkiye’nin ilk üye dostu kurulus belgesi alan odasi olacagiz”

“TSE Üye Dostu Kurulus Belgesi” alan Türkiye’de ilk TSO olacaklarinin da altini çizen Baskan Sadikoglu, “Üyelerimize daha kaliteli hizmet vermek adina TSE belgelerini önemsiyoruz. Bu çerçevede üyelerimize verdigimiz hizmet kalitesinin uluslararasi standartlara uygun oldugu TSE tarafindan tescil edilmistir. Uzun zamandir yürüttügümüz çalismalar neticesinde Odamiz “TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi” almaya hak kazandi. Türkiye’de ilk kez “Hizmet Yeterlilik Belgesi” alan TSO’nun Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi oldugunu da belirtmek isterim. Bu da bizler için ayri bir memnuniyet veriyor. Sadece bununla da kalmiyoruz. TSE’nin akredite belgeleri süreçlerimiz devam ediyor. Önümüzdeki günlerde yeni belgeler Odamiza takdim edilecek. Bugün ve sonrasinda alacagimiz tüm belgelerin üyelerimize ve odamiza hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.



“Üyelere verilen hizmet standartlara uygun”

TSE Malatya Belgelendirme Müdürü Eraslan Yilmaz da, “Malatya TSO’nun üyelerine verdigi hizmetin standartlara uygun oldugunun tespitleri sonrasinda Hizmet Yeterlilik Belgesi verilmesi kararlastirildi. Aslinda Malatya TSO, Üye Dostu Kurulus Belgesi almaya basvuruda bulundu. Bugünkü belge bu sürecin ilk adimidir. Tüm süreç tamamlandiginda Malatya TSO Türkiye’nin ilk “TSE Üye Dostu Kurulus Belgesi” alan TSO’su olacak. Basta sayin baskanimiz olmak üzere emegi geçenlere tesekkür ediyorum” dedi.

Belge teslim programinda MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Özdemir, Genel Sekreter Vekili Ibrahim Gökhan ve Akreditasyon Sorumlusu Bahar Gür de yer aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile