Türkiye'de ilk yerli elektrikli tren son aşamaya geldi! İşte raylarda olacağı tarih ve öne çıkan özellikleri

Türkiye'de ilk yerli elektrikli tren son aşamaya geldi! İşte raylarda olacağı tarih ve öne çıkan özellikleri

Türkiye'nin ilk yerli elektrikli treni son testlerine başladı. Türk mühendisler tarafından yapılan milli elektrikli tren seti üretimi kapsamında saatte 160 kilometre hıza ulaşabilen yerli tren 4 bin km teste tabi tutuldu. Öte yandan yerli trenden 100'e yakın üretilmesi ve yıl sonunda raylarda olması bekleniyor.

Milli elektrikli tren seti üretimi kapsamında saatte 160 kilometre hıza uygun prototipin montajı tamamlanarak testlerine başlandı. Milli Elektrikli Tren Seti Projesi kapsamında geliştirilen altyapının ve yetkinliğin kullanılarak söz konusu tren setlerinin hızlı tren hatlarında kullanılmak üzere gerekli tasarım değişikliklerinin sağlanmasıyla saatte 225 kilometre hıza çıkabilen Milli Hızlı Tren Projesi'nin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

İŞTE YERLİ ELEKTRİKLİ TRENİN ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ

2021 yılı sonunda sertifikasyon işlemlerinin tamamlanmasına müteakip yolcu taşımacılığına başlayacak ve yıl sonu itibariyle vatandaşlar milli elektrikli setlerle seyahat edebilecek.

TCDD Taşımacılık A.Ş. ile yapılan protokol kapsamında 2022'de 4 set, 2023'te 15 set, 2025'e kadar ise toplamda 56 set teslim edilecek.

KONFOR VE GÜVENLİK ÖN PLANDA

Yerli ve milli tren, yüzde 100 yerli ve milli kaynaklarla üretilen araçlar işletme sırasında oluşabilecek yüklere, darbelere ve herhangi bir kaza anında çarpışmalara dayanıklı şekilde tasarlanmış alüminyum ekstürizyon profillerden yapıldı.

'SAATTE 176 KM HIZ'

Saatte 176 km hıza ulaşabilen trenin setlerinde ergonomik yolcu koltukları kullanıldı. 5 araçtan oluşan her bir setin toplam koltuk kapasitesi 324 olup, bunlardan iki adedi engelli yolcular için ayrıldı

PROJEDE BÜYÜK BAŞARI SAĞLANDI

Uluslararası standartlara göre tasarlanan Millî Elektrikli Tren Setleri, fabrika testleri geçen yıl başarıyla tamamlayarak yol testlerine başladı ve testleri sıkıntısız şekilde tamamlayarak projede büyük başarı sağladı.

Prototip üretiminde yüzde 65 yerlilik sağlanırken, seri üretimde yüzde 75 yerlilik hedeflendi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile