Türkiye Havada Avrupa'nin En Yogun 3. Ülkesi Oldu

Türkiye Havada Avrupa'nin En Yogun 3. Ülkesi Oldu

Türkiye, 15 Haziran 2024 Cumartesi günü hava sahasinda 5 bin 573 uçusa hava seyrüsefer hizmeti vererek, Avrupa’da en yogun kullanilan hava trafik hacmine sahip 3. ülke oldu.

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teskilati (EUROCONTROL) Performans Inceleme Birimi tarafindan 15 Haziran 2024 tarihinde yapilan ölçümlere göre Türkiye, EUROCONTROL üyesi 41 ülke içerisinde, 5 bin 573 uçus ile hava sahasi en yogun ülkeler arasinda 3. sirada yer aldi.

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, yaptigi yazili açiklamada, tüm ulasim modlarina oldugu gibi havayollarina da yaptiklari yatirimlar ile Dünya’da ve Avrupa’da söz sahibi bir ülke konumuna geldiklerini belirterek, “Yaptigimiz yatirimlar sonucunda Türkiye havacilik alaninda önemli bir aktarma merkezi haline geldi. Yaz döneminin baslamasiyla havalimanlarimizdaki hava trafiginde önemli derecede yogunluklar yasaniyor” ifadesini kullandi.

Türkiye’deki hava yolu trafiginin her geçen gün arttigina da vurgu yapan Bakan Uraloglu, “15 Haziran 2024 tarihinde ülkemizdeki havalimanlarina inis kalkis yapan uçak sayisi 4 bin 227’e ulasarak 2023 yilinin ayni gününde kayitlara geçen 3 bin 587 rakamina oranla yüzde 17,8 artis göstermistir. Ülkemiz hava trafik sayilarinin her geçen gün artarak Avrupa çapinda zirveye çikacagimiza olan inancimiz tamdir” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile