Türkiye'nin En Büyük Sosyal Sorumluluk Projesi Çarsamba'da Basladi

Türkiye'nin En Büyük Sosyal Sorumluluk Projesi Çarsamba'da Basladi

Samsun Çarsamba Belediyesi, “Tarih Yazan Çocuklar Projesi” ile “Her kahraman bir zamanlar çocuktu!” diyerek ilçe genelinde 10 binden fazla kitap ile 6 bine yakin ögrenciye ulasacak.

Çarsamba Belediyesi 33 eserden olusan “Tarih Yazan Çocuklar” kitap seti ile ilçe genelinde 41 okulda, 10 binden fazla kitap ile 6 bine yakin ögrenciye ulasacak. Tarihe yön vermis, kahramanliklari ile örnek olmus 33 önemli ismin çocukluk yaslarindan baslayarak hayatinin anlatildigi eserler, çocuklarin gelisimlerine uygun olarak titizlikle hazirlandi.

Çarsamba Ilçe Kaymakamligi, Çarsamba Belediyesi ve Çarsamba Ilçe Milli Egitim Müdürlügü paydasligi ile yürütülen proje ile milli ve manevi degerlerini bilmeyen, sanal kahramanlarin hüküm sürdügü günümüzde gerçek kahramanlarini tanimayan çocuk kalmayacak. Proje kapsaminda her hafta okullarda Türk kahramanlarinin anlatildigi tiyatro gösterileri, video çalismalari ve çesitli etkinlikler yapilacak.

“Çocuklarimiz gerçek kahramanlarimizi taniyor”

Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan, “Bilgisayarlar ve laboratuvarlarda olusturulmus sanal kahramanlarin hüküm sürdügü günümüzde, çocuklarimizi gerçek kahramanlarla tanistirmak için ‘Tarih Yazan Çocuklar’ kitap setini hazirladik. Çocuklarimiz; yapilamaz denileni yapabilen, ulasilamaz denilen ufuklara ulasabilen gerçek kahramanlarla tanistiginda; aslinda dogru bir çalisma, inanç ve azimle neleri basarabileceklerini anlayacaklar. Bu kitap setini, evlatlarimiza, hayallerine ulasmak için atacaklari ilk adimda yol göstermesi ve basarabileceklerine örnek olmasi amaciyla hazirladik. Çocuklarimiz, evlatlarimiz bizim gelecegimiz, umudumuz ve bizden sonra degerlerimizi tasiyacak olanlar. Bu kitaplarda yer alan kisiler ve onlarin buluslari gelecegimiz olan evlatlarimiza ilham olsun istedik. Çocuklarimiz tarihimizi en iyi sekilde ögrenerek, millî ve manevî degerlerimize sahip çikacaklar. Unutmayalim ki her kahraman bir zamanlar çocuktu. Ve daha küçük yaslarda hayalleri için çalismaya baslamislardi. Evlatlarimiz da kahramanlarimizin hayatlarini ögrenerek ufuklarini genisletebilir, kendi yollarini çizerek yüzyillar sonra adi anilan biri olabilirler. Kitap setimizi ilçemiz genelinde 41 okulda dagitmaya basladik. 6 bine yakin ögrencimize ulasacagiz. Çocuklarimiza simdiden keyifli okumalar diliyorum. Okumaktan, ögrenmekten, kesfetmekten vazgeçmesinler” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile