Türkoglu'nda Deprem Konutlari Kasim'da Teslim

Türkoglu'nda Deprem Konutlari Kasim'da Teslim

Kahramanmaras’in Türkoglu ilçesinde yapimi devam eden deprem konutlarindan 650’sinin Kasim ayinda vatandasa teslim edilecegi ögrenildi.

Çevre ve Sehircilik Bakanligi ve TOKI is birligi ile deprem bölgesi Kahramanmaras’ta konutlarin yapimi devam ediyor.

Kahramanmaras’ta meydana gelen depremleri yogun bir sekilde hisseden ve büyük yikimin yasandigi Türkoglu ilçesinde, yapilan konutlarin Kasim ayinda vatandaslara teslim edilecegi ögrenildi.

Kirmakaya Mahallesi’nde yapimi devam eden köy konutlarindaki çalismalari yerinde inceleyen Türkoglu Belediye Baskani Osman Okumus, ilk günden itibaren Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in direktifleri ile beraber bütün isçilerin sahada oldugunu söyledi.



Kisa zamanda konutlari depremden etkilenen vatandaslarin hizmetine açacaklarini vurgulayan Okumus, "Yedi ay önce meydana gelen asrin felaketinde, 44 mahallemiz etkilenmisti. Su anda yaralari sarma dönemi. Kistan önce evlerin bitirilmesi için yogun sekilde Çevre ve Sehircilik Bakanligimiz ve TOKI çalismalara devam ediyor. Yaklasik 18 mahallemiz bu müteahhit arkadasimiz tarafindan hizli bir sekilde yapiliyor. Evler 130-135 metrekare. Bu evler çatilar da dahil yalitimli" dedi.



"Konutlar Kasim ayinda teslim ediliyor"

"3 bin 200 konut Türkoglu’na yapiliyordu. Yaklasik 650 tanesi de Türkoglu’ndaki depremzedelerimize insallah kistan önce verilecek" diyen Baskan Okumus, "Sayin Cumhurbaskanimizin ilk günden itibaren direktifleri ile beraber herkes sahada. Hemsehrilerimiz bilsinler ki, ilk günden itibaren nasil samimi gayretli bir çalisma varsa, hiçbir duraksama yok. Allah’in izniyle kisa zaman içerisinde bu konutlarimizi depremzedelerimizin hizmetine açacagiz" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile