Gurbetçi bir ailenin çocuğu olarak Belçika'da dünyaya gelen Kadir Balcı'nın ilk uzun metrajlı filmin galası dün akşam Gent şehrinde yapıldı. Belçika'nın önde gelen sinemalar zinciri olan Kinepolis'te yapılan gala gecesine yönetmen, yapımcı ve oyuncuların yanı sıra çok sayıda seçkin davetli katıldı. Belçika ve Türk basının yoğun katılımı ile gerçekleşen gala gecesinde Büyükelçi Murat Ersavcı'nın eşi Sefire Zeynep Ersavı, Anvers Başkonsolosu Deniz Çakar, Eğitim Müşaviri Saliha Eker, Flaman Parlamento Milletvekili Fatma Pehlivan, Brüksel Bölge Hükümeti Bakanı Emir Kır gibi isimler de Türk asıllı genç yönetmeni böyle bir akşamda yalnız bırakmadı.
Filmin yönetmeni kadir Balcı'nın yanı sıra başrol oyuncuları Burak Balcı, Nihat Alptuğ Altınkaya, Tilbe Saran, Sinan Vanden Eynde, Hilal Sönmez, Katelijne Verbeke, Tine Embrechts, Mark Verstraete, Johan Heldenbergh´in katılımı ile gerçekleştirilen galaya binin üzerinde davetli katıldı.
Belçika-Türkiye ortak yapımı Turquaze filmini izleyen davetiler filmin bitişinde emek verenleri dakikalarca ayakta alkışladı. Ardından film yönetmeni, yapımcılar ve filmde rol alan oyuncular tek tek takdim edilerek podyuma davet edildi. Yönetmen Kadir Balcı olmak üzere, filmde rol alan oyuncular kendilerine yöneltilen soruları cevapladılar ve duygularını ifade etti.
Çok heyecanlı olduğu gözlenen 40 yaşındaki yönetmen Balcı, Turquaze'ı İstanbul ve Gent'te çektiklerini kaydederek, üç erkek çocuğuna sahip işçi bir ailenin babanın vefatından sonra aile içi ve iki toplum arasındaki çatışmaları özenli bir dille anlatmış.
Gent Kinepolis Sinema salonlarında düzenlenen bir törenle, filmin yıldızı sinema duvarına çakıldı ve film Gent kentinin yanı sıra Brüksel, Anvers ve Hasselt gibi diğer kentlerde de vizyona girdi.



















