Tutuksuz Yargılanan Aytaç Durak'ın Açıklaması

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak, tutuksuz yargılandığı davada tutuklu sanıklar ve dün tahliye olan 5 sanığın, kendisinden sonra belediyede işlenen suç ev eylemlerle ilgili olduğunu iddia etti.

Durak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adana Büyükşehir Belediyesi'ndeki iddialara ilişkin süren davada 21'i tutuklu 73 kişinin yargılandığını ve bunlardan 5'inin dünkü duruşmada tahliye edildiğini hatırlattı.

Yargılanan tutuklu ve tutuksuz sanıkların kendisiyle ilişkisinin bulunmadığını savunan Durak, şunları kaydetti:

''2,5 yıldır görevden uzak tutuluyorum. Hakkımda açılan davalarla ilgili hiçbir mahkumiyet kararım olmadığı gibi, şu anda tutuklu olanlarla benim herhangi bir ilgim yok. Bir yıldır tutuklu olan 21 kişi ve bunlardan dün tahliye olan 5 kişi, ben ayrıldıktan sonra belediyede yerime gelenlerin döneminde işlenen suç ve eylemlerle ilgilidir. Tutuklamalar, özellikle benim hakkımda çeşitli yanlış beyan, hakaret ve iftiralarda bulunan Meclis Başkan Vekili Mustafa Tuncel'in başkanı olduğu çeteye aittir. Esasen ben Mustafa Tuncel hakkında bu iftiralardan dolayı 17 dava açtım, 10'undan mahkum oldu, 7 davası da devam ediyor.''

Aralarında Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak'ın da bulunduğu 73 kişinin yargılandığı davanın dünkü duruşmasında 21 tutuklu sanıktan 5'i tahliye edilmişti.

Muhabir: Tevfik Işık

Yayıncı: A. Fatih Tekcan
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile