Tuzla'da Sefler Bayat Ekmekleri Taze Lezzetlere Dönüstürmek Için Yaristi

Tuzla'da Sefler Bayat Ekmekleri Taze Lezzetlere Dönüstürmek Için Yaristi

Tuzla Belediyesi’nin ekmek israfini önlemek amaciyla hazirladigi, "Ödüllü Bayat Ekmekle Taze Lezzetler" yarismasinda 14 sef, Tuzla Belediye Baskani Sadi Yazici ve esi Fatma Yazici bayat ekmekleri kullanarak yemek yapmak için yaristi. Yemek malzemelerinin arasinda bayat ekmeklerin de bulundugu yarismada ekmek israfini önlemek için farkindalik olusturmak amaçlandi.

Tuzla Belediyesi, ekmek israfini önlemek amaciyla ilçe genelinde "’Ödüllü Bayat Ekmekle Taze Lezzetler" projesini hayata geçirdi. 14 sef, Tuzla Belediye Baskani Sadi Yazici ve esi Fatma Yazici, malzemeler arasinda bayat ekmegin yer aldigi ana yemek,tatli, tuzlu ve arasicak kategorilerinde yemek yaparak yaristi. Tuzla Viaport Marina’da gerçeklesen, moderatörlügünü Fulya Öztürk’ün yaptigi yarismada hazirlanan lezzetler, Sef Emine Beder, Gastronomi Dernegi Baskani Gülsen Cosan, Sef Sükran Kaymak ve Sef Yildiz Öz Samaha’dan olusan jüri üyeleri tarafindan degerlendirildi. Dereceye giren ve giremeyen tüm katilimcilara çesitli hediyelerin verildigi yarismada, Tuzla Belediye Baskani Sadi Yazici bayat ekmek kullanarak menemen yapti.

Tuzla Belediye Baskani Sadi Yazici, ”Ünlü seflerimizin yarismasini izliyoruz. Ben de katilmaya çalistim ama bizim amacimiz bir farkindalik olusturabilmek. Bizim üçüncüsünü yapmis oldugumuz Ödüllü Bayat Ekmekle Taze Lezzetler yarismamizin aslinda bayat ekmeklerden taze lezzetler düsüncesi tamamen bir tasarruf tedbiridir. Geri dönüsümde ekmegin kullanilmasi ekonomik katma degerdir. Bunun yaninda üretim zinciri düsündügümüzde aslinda fosil yakitlarin daha çok yakilmamasi ve dolayisiyla bunu da isin içine kattigimizda dünyadaki karbondioksit emisyonuna varincaya kadar, tasarruf etmek esittir bir üretim zincire destek olmak ve esittir ekolojik dengeye destek olmaktir. Bugün burada biz yilda 90 ton toplamis oldugumuz bayat ekmeklerden nasil faydalaniriz ve 90 ton bayat ekmegi israfa nasil götürülmemesi gerektigi konusunda seflerimizin tariflerini bu üçüncüsünü yaptigimiz programla birlikte bir kitap haline getirecegiz. Bu kitapcigimizi ise bütün tarifleri halkimizla paylasacagiz.” seklinde konustu.

Yarismayi izleyen Ayse Avci Aydogan, ”Bayat ekmekten yeni ürünler üretmek çok güzel bir düsünce. Çok heyecanliyiz. Heyecanla bekliyoruz acaba kim kazanacak. Bu konuda Sadi Yazici’yi da tebrik ediyorum. Özellikle kendisi yarisiyor. Insallah hak eden kazansin diyorum. Bir Tuzlali olarak Sadi Yazici’nin kazanmasini isterim tabii ki.” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile