Uçagi Düsürmeye Çalisan Pilot, Hakkindaki Tüm Suçlamalari Reddetti

ABD’de yolcu uçagini düsürmeye çalistigi süphesiyle tutuklanan pilot, çikarildigi mahkemede, hakkindaki tüm suçlamalari reddetti. Zanli, polise verdigi ifadesine ise, olay sirasinda uyusturucu madde etkisi altinda oldugunu ve sinir krizi geçirdigini iddia etti.

ABD’de 22 Ekim’de Alaska Havayollari’nin 2059 sefer sayili uçusu sirasinda uçagi düsürmeye çalisan 44 yasindaki pilot Joseph David Emerson, hakim karsisina çikti. Emerson, hakkindaki 83 kez “cinayete tesebbüs”, 83 kez “dikkatsizce tehlikeye atma” ve “bir hava aracina zarar verme” suçlamalarinin tümünü reddetti.

Emerson polise verdigi ifadesinde ise, olay sirasinda uyusturucu madde etkisi altinda oldugunu ve depresyonda oldugunu söyledi.

Olay öncesinde 40 saattir uyumadigini ve sinir krizi geçirdigini düsündügünü aktaran Emerson, "Her iki acil durum kapatma kolunu da çektim çünkü rüya gördügümü ve sadece uyanmaya çalistigimi saniyordum. Kendimi iyi hissetmiyordum. Pilotlar olup bitenlere dikkat etmiyor gibi görünüyordu. Yaptigimi itiraf ediyorum. Bana yöneltmek istediginiz hiçbir suçlamaya karsi çikmiyorum" dedi.

Uçus görevlilerinden biri ise polise, Emerson’un "her seyi berbat ettigini” ve "herkesi öldürmeye çalistigini" söyledigini ifade etti.



Inis sirasinda acil çikis koluna uzandi

Emerson’in uçagin motorlarini kapatmaya çalistigi esnada pilotlara “Iyi degilim” dedigi aktarilirken, pilotlardan birinin Emerson’i durdurmaya çalisirken yaklasik 90 saniye bogustuklari belirtildi. Emerson’in sakinlestikten sonra uçus ekibine “Beni kelepçeleyin yoksa daha kötü olacak” dedigi ve daha sonra uçagin alçaldigi sirada acil çikis koluna uzanmaya çalistigi ifade edildi. Emerson’in olay esnasinda uyusturucu madde etkisi altinda olup olmadigi hala arastiriliyor.

Yolcular uçakta yasanan olayi acil inisin ardindan ögrendi

Uçagin yolcularindan Aubrey Gavello, basina yaptigi açiklamada, yolcularin durumdan bihaber oldugunu, sadece acil inis yapacaklarina dair bir anons yapildigini söyledi.

Gavello, kabin ekibinden birinin zanliya “Iyi olacagiz, sorun yok, seni uçaktan indirecegiz” dedigini duydugunu, bu yüzden “Gerçekten de tibbi bir aciliyet var” diye düsündügünü ekledi. Bir baska yolcu daha uçaktaki hiçbir yolcunun yasanan krizden haberdar olmadigini söyledi.



Washington eyaletinden yer alan Everett kentinden California eyaletinde yer alan San Francisco kentine yapilan uçus sirasinda görevde olmayan ve pilotlarla kokpitte bulunan Emerson, yolcular ve kabin ekibi dahil toplam 83 kisinin bulundugu uçagi, düsürmeye çalismisti. Uçak, Emerson’in kontrol altina alinmasinin ardindan Oregon eyaletinde yer alan Portland’a acil inis yapmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile