Ulastirma Ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu Tarihi Hidirlik Köprüsü'nün Açilisinda Konustu Açiklamasi

'Tüm tarihi köprüleri gün yüzüne çikarip, vatandaslarimizla bulusturmayi ve kültür mirasimiza kazandirmayi hedefliyoruz' 'Restorasyonlarini tamamlayarak, kültür mirasimiza kazandirdigimiz tarihi köprülerin sayisi 395'i buldu, 861 tarihi köprünün de restorasyon uygulama projelerini tamamladik'.

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, "Tüm tarihi köprüleri gün yüzüne çikarip, vatandaslarimizla bulusturmayi ve kültür mirasimiza kazandirmayi hedefliyoruz." dedi.

Karaismiloglu, Tokat'ta Ulastirma ve Altyapi Bakanliginca restore edilen tarihi Hidirlik Köprüsü'nün açilisinda yaptigi konusmada, köprüyü restore ederek hizmete açmaktan duydugu mutlulugu dile getirdi.

Restorasyonu tamamlanan tarihi Hidirlik Köprüsü hakkinda bilgi veren Karaismailoglu, "Yesilirmak üzerine 1250 yilinda, Selçuklular döneminde insa edilmistir. Asirlardir kitabesi ve özgün yapisi ile günümüze kadar gelen köprümüz, 5 dairesel kemere, 6 ayaga sahiptir ve uzunlugu 116 metredir. Tokat'in sembolleri arasinda yer alan bu tarihi eserimiz, sehrin cazibesini artiran, bölgenin önemli bir kültür varligidir. Tarihi Hidirlik Köprüsü Tokatlilara ve ülkemize hayirli ugurlu olsun." dedi.

Ulastirma ve Altyapi Bakanligi olarak, gelecegin Türkiye'sini insa ederken geçmislerine de sahip çiktiklarini vurgulayan Karaismailoglu, Edirne'den Kars'a, Dogu-Bati, Kuzey-Güney ayirt etmeksizin ülkenin her kösesinde 19 yildir ulastirma ve haberlesme yatirimlarini araliksiz sürdürdüklerini söyledi.

Ülkenin bütünsel kalkinmasina omuz veren altyapi yatirimlari sayesinde bugün Avrupa ve Asya arasinda ulasimin her modunda bir köprü olduklarini ifade eden Bakan Karaismailoglu, "Lojistik alaninda kazandigimiz güç, ülkemizi ekonomik açidan parlak ve iddiali bir gelecege hazirliyor. Bugünün gereksinimlerini karsilarken, yarinimizi da kuran projelerle, ürettigimiz yerli ve milli teknolojilerle Türkiye'mizi dünyanin en büyük ekonomilerinden biri olma hedefi dogrultusunda destekliyoruz. " diye konustu.

Tokat'in binlerce yil öncesine uzanan medeniyetlerden miras kalan tarihi bir kent oldugunu belirten Karaismailoglu, söyle devam etti:

"Atalarimiz bize sunu ögretti, degerlerine ve geçmisine sahip çikmayan milletler, yok olmaya mahkumdur. Bu yaklasimla, tarihi deger tasiyan yapilarimizi koruyup, kollayarak, restore ederek, yeniden ayaga kaldirmak için Ulastirma ve Altyapi Bakanligi olarak var gücümüzle çalismalarimizi sürdürüyoruz. Böylelikle tarihimize olan vefa borcumuzu öderken, bu tarihi yapilarin gelecek nesillere tasinmasina da katki sagliyoruz."

- "Kültür mirasimiza kazandirdigimiz tarihi köprülerin sayisi 395'i buldu"

Bakan Karaismailoglu, bugüne kadar, Türkiye'nin dört bir yanindaki tarihi köprülerde restorasyon çalismalari yaptiklarini animsatarak sunlari kaydetti:

"Tarihi Malabadi Köprüsü, Kizilin Köprüsü, Kastamonu'daki Tasköprü, Büyükçekmece diger adiyla Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü ve Ani Köprüsü bunlardan yalnizca birkaçi. Restorasyonlarini tamamlayarak, kültür mirasimiza kazandirdigimiz tarihi köprülerin sayisi 395'i buldu, 861 tarihi köprünün de restorasyon uygulama projelerini tamamladik. Afyon'da bulunan Tarihi Kirkgöz Köprüsü, Selçuklu dönemine ait Develioglu Köprüsü, Batman Çayi üzerinde Roma dönemine ait Perpira Köprüsü, Edirne Uzun Köprü gibi 31 tarihi köprünün de restorasyon uygulama çalismalarina devam ediyoruz. Tüm tarihi köprüleri gün yüzüne çikarip, vatandaslarimizla bulusturmayi ve kültür mirasimiza kazandirmayi hedefliyoruz. Daha dün Silivri'deki Mimar Sinan Köprüsü ve Kisa Köprü'nün restorasyonlarini tamamlayarak açilislarini gerçeklestirdik. Bugün de Tarihi Hidirlik Köprüsü'nü hizmete açiyoruz."

Aziz millete vatanin her karis topraginda, en güzel hizmetleri vermek, ekonomiyi, turizmi, tarimi, sanayiyi canlandirmak, sosyal ve kültürel hayati zenginlestirmek için gece-gündüz demeden çalistiklarini dile getiren Karaismailoglu, "Biz, 'halka hizmet Hakk'a hizmettir' diyerek yola çiktik. Çok sükür bize güvenenlerin yüzünü hiç kara çikarmadik." dedi.

Yaptiklari hizmetlerden Tokat'in da hak ettigi payi bugüne kadar aldigini söyleyen Karaismailoglu, söyle konustu:

"Bugüne kadar Tokat'in ulasim ve iletisim yatirimlari için 6,5 milyar liranin üzerinde yatirim yaptik. 2003'te Tokat'ta sadece 16 kilometre olan bölünmüs yol uzunlugunu 275 kilometre daha ekleyerek toplamda 291 kilometreye çikardik. Tokat'ta halen devam eden 9 kara yolu yatiriminin toplam proje tutari 3 milyar 85 milyon lirayi askindir. Bütün dünyanin takip ettigi mühendislik açisindan en kiymetli projeleri bir bir hayata geçirirken diger taraftan yüzyillar boyu milletimize hizmet etmis, tarihimize, kültürümüze ait eserlerimize de sahip çikiyoruz."

Açilisa Tokat Valisi Ozan Balci, AK Parti Tokat Milletvekilleri Mustafa Arslan, Yusuf Beyazit, Belediye Baskani Eyüp Eroglu, AK Parti Tokat Il Baskani Cüneyt Aldemir de katildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile